Jamajka rezy

Autor receptu: zuzana05

Tento zákusok mi vždy veľmi chutil, ale nemohla som zohnat recept a tak som si ho poskladala z rôznych receptov.

50
porcií

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Vajcia s cukrom vyšlaháme, pridáme vodu a olej- potom primiešama múku a práš. do pečiva. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme. Takto si pripravíme aj tmavé cesto len pridame 2 PL kakaa.
  2. Krém: V miske vyšlahame vajička a cukor. Potom misku dáme na hrniec s vriacou vodou. Pridáme kávu, kakao, vanilkový cukor. Miešame nad parou pokial krém nezhustne- asi tak 10-15 min. Po vychladnutí zašlahame palmarín.
  3. Kokosový krém: Uvaríme mlieko, pridame cukor, kokos, rum, hrozienka, palmarín a všetko dobre vymiešame.
  4. Bielý krém : 2 dcl mlieka uvaríme s cukrom. 1 dcl mlieka rozmiešame so zlatým klasom a pridáme do vriaceho mlieka- uvaríme puding. Po vychladnutí vyšľahame s palmarínom.
  5. Hnedé cesto natrieme marhuľovým lekvarom, na lekvar dame este teplú kokosovu hmotu- nechame vychladnuť.
  6. Na kokosovú hmotu opatrne natrieme ešte aj tmavý krem.
  7. Na krém dame svetlé cesto a dame do chladu stuhnúť.
  8. Rozkrajame na 5 časti: ja piškotové cesto pečiem na plechu 26x 35cm - tak nakrájam 7 cm pásy, ktore natriem po bokoch a na vrchu bielým krémom.
  9. Kazdý pás potiahneme marcipánom rozvaľkaným medzi foliami. Marcipán uhladíme, a dame zase stuhnuť.
  10. Krajame na rezy 2 cm široke – každy rez môžeme ozdobit kvetinkou alebo kandizovanou čerešničkou.
  11. Ja používam túto poťahovú hmotu "marcipán" : zmäknutý stužený tuk-Cera, práškový cukor, sušené mlieko a mandľovú aromu vymiesime. Poťahovku rozdelime na 5 časti, každú rozvaľkáme- ja vaľkam medzi foliami a potiahneme rez.