Jakubove diabolské mušle

Jozef Chatrnuch
šéfkuchár hotela Senec v Senci, 2. januára 2013
Jakubove diabolské mušle
Foto: Ivan Majerský
4
porcie
40 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

8 ks
3 PL
3 PL
1 ks zaváraná
1 ks
1 ks stredne veľká
2 ks
2 strúčiky
 nasekaná




Postup

  1. 1

    Najemno nakrájanú cibuľku opečieme na olivovom oleji, pridáme na jemné kocky nakrájanú cukinu a paradajky, nasekanú vňať, strúčik cesnaku a nakrájanú čili papričku. Pridáme pretlak.

  2. 2

    Mušle osolíme a okoreníme, opečieme po oboch stranách a poukladáme ich na pikantnú zmes.

Diskusia k receptu

dodo46
Kubkove mušle máme radi aj u nás v klube dôchodcov. Dávame si k nim ešte kaviár, hľuzovkový dip a Dom Perignon.
ampara
Aha,to je ten klub dôchodcov,kde má členstvo aj Bill Gates,nie?
dodo46
Šak ani u nás to neni viac drahé ako menej lacné , ale keď máme dobrých sponzorov , tak to celkom ujde.
ethanel
dodo46 dufam ze ten Dom Perignon je aspon Vintage Dom Perignon Onotek ale skor by som si dal Krug 1996, DP ma priliz travovu chut a uz to je taka znacka co sa predava len pre jeho meno. Inac aj by som chcel v takom klube na starobu ... :D
dodo46
@ethanel
manažér našej vinotéky zaobstaral Moet & Chandon 2003, tak zatiaľ
nám postačí aj tento ročník - uvidíme čo donesie aké vzorky koncom
februára.





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia