Recept má pôvod v Báječnej žene. Vyzeral lákavo, nedalo sa nevyskúšať :-D
porcií
príprava
Suroviny
| Korpus: | |
| 200 g |
|
| 70 g |
|
| Plnka: | |
| 180 g |
|
| 350 g |
|
| 180 g |
|
| 2 ks |
|
| 200 g |
|
| 1 lyžička |
|
| z 1/2 citróna |
|
| 10 g |
|
| 300 g |
|
| 125 g |
|
| Poleva: | |
| 10 g |
|
| 3 dcl |
|
| 3 lyžice |
|
Postup
-
1
Suroviny použité v recepte.
-
2
Sušienky rozmixujeme na jemno, pridáme maslo a spracujeme. Okrúhlu tortovú formu o priemere 26 cm vystelieme papierom na pečenie, zmes natlačíme na dno a dáme na 30 min. do chladničky.
-
3
Želatínu pripravíme podľa návodu na sáčku a do vody pridáme citrónovú šťavu. Smotanu, jogurt, tvaroh, cukor aj vanilový, strúhanú citrónovú kôru vymiešame na hladký krém. Rozpustenú želatínu vmiešame do krému a vylejeme na vychladený korpus. Krém necháme vychladnúť a stuhnúť.
-
4
Umyté a osušené jahody nakrájame na polovice a rozložíme na plnku, biele miesta ešte vyplníme malinami
-
5
Znovu si pripravíme želatinu podľa návodu. Ja som doma našla túto červenú, ale efektná by bola priesvitná. Rozpustenú želatinu opatrne nalejeme na ovocie a necháme asi 1 hodinu zachladiť.
-
6
Po hodine chladenia je pripravená k okamžitej konzumácii :-) Tortička je svieža, nepresladená a skvelá chuť tvarohu s čerstvým ovocím...









Diskusia k receptu