Jahodovo-tvarohová torta (fotorecept)
Autor receptu: zuzanka1367
Recept má pôvod v Báječnej žene. Vyzeral lákavo, nedalo sa nevyskúšať :-D
Postup
- Suroviny použité v recepte.
- Sušienky rozmixujeme na jemno, pridáme maslo a spracujeme. Okrúhlu tortovú formu o priemere 26 cm vystelieme papierom na pečenie, zmes natlačíme na dno a dáme na 30 min. do chladničky.
- Želatínu pripravíme podľa návodu na sáčku a do vody pridáme citrónovú šťavu. Smotanu, jogurt, tvaroh, cukor aj vanilový, strúhanú citrónovú kôru vymiešame na hladký krém. Rozpustenú želatínu vmiešame do krému a vylejeme na vychladený korpus. Krém necháme vychladnúť a stuhnúť.
- Umyté a osušené jahody nakrájame na polovice a rozložíme na plnku, biele miesta ešte vyplníme malinami
- Znovu si pripravíme želatinu podľa návodu. Ja som doma našla túto červenú, ale efektná by bola priesvitná. Rozpustenú želatinu opatrne nalejeme na ovocie a necháme asi 1 hodinu zachladiť.
- Po hodine chladenia je pripravená k okamžitej konzumácii :-) Tortička je svieža, nepresladená a skvelá chuť tvarohu s čerstvým ovocím...