Jahodovo-tvarohová torta (fotorecept)

Autor receptu: zuzanka1367

Recept má pôvod v Báječnej žene. Vyzeral lákavo, nedalo sa nevyskúšať :-D

8
porcií
50 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Suroviny použité v recepte.
  2. Sušienky rozmixujeme na jemno, pridáme maslo a spracujeme. Okrúhlu tortovú formu o priemere 26 cm vystelieme papierom na pečenie, zmes natlačíme na dno a dáme na 30 min. do chladničky.
  3. Želatínu pripravíme podľa návodu na sáčku a do vody pridáme citrónovú šťavu. Smotanu, jogurt, tvaroh, cukor aj vanilový, strúhanú citrónovú kôru vymiešame na hladký krém. Rozpustenú želatínu vmiešame do krému a vylejeme na vychladený korpus. Krém necháme vychladnúť a stuhnúť.
  4. Umyté a osušené jahody nakrájame na polovice a rozložíme na plnku, biele miesta ešte vyplníme malinami
  5. Znovu si pripravíme želatinu podľa návodu. Ja som doma našla túto červenú, ale efektná by bola priesvitná. Rozpustenú želatinu opatrne nalejeme na ovocie a necháme asi 1 hodinu zachladiť.
  6. Po hodine chladenia je pripravená k okamžitej konzumácii :-) Tortička je svieža, nepresladená a skvelá chuť tvarohu s čerstvým ovocím...