Foto: bade
Rebarborová sezóna je už v plnom prúde a ak si neviete dať rady čo s ňou, tu je jeden skvelý recept na jej využitie! Zobraziť celý popisRebarborová sezóna je už v plnom prúde a ak si neviete dať rady čo s ňou, tu je jeden skvelý recept na jej využitie! Pozrite si náš blog, kde nájdete viac zdravých receptov! http://foodmakesushigh.blogspot.sk/
príprava
na 175 °C
Suroviny
2 ks |
|
2 lyžice |
|
1 lyžica |
|
1 šálka |
|
2 šálky |
|
5 lyžíc |
|
1 lyžička |
|
1 lyžička |
|
štipka |
|
Na vrch: | |
300 g |
|
200 g + na ozdobenie |
|
|
|
|
Postup
-
1
Ako prvé si nachystáme rebarboru a jahody. Rebarboru umyjeme a zbavíme ju šupky. Očistenú rebarboru nakrájame na 0,5-1 centimetrové kúsky. Jahody umyjeme a nakrájame na kolieska.
- 2
Do misy dáme vajcia, olej a med. Mixerom premiešame a pridáme všetky ostatné ingrediencie na cesto. Formu kde budeme koláč piecť vyložíme papierom. Do formy vylejeme cesto. Na vrch dáme nakrájanú rebarboru a jahody. My sme na ovocie dali ešte dve lyžičky medu, kedže rebarbora je kyslá. Pečieme v rúre na 175 stupňov 30-40 minút. My sme na vrch po dopečení dali ešte jahody a mandlové lupienky. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu