Jahodovo-rebarborový koláč bez múky

bade - bez fotkybade, 17. mája 2014
Jahodovo-rebarborový koláč bez múky
Foto: bade

Rebarborová sezóna je už v plnom prúde a ak si neviete dať rady čo s ňou, tu je jeden skvelý recept na jej využitie! Zobraziť celý popisRebarborová sezóna je už v plnom prúde a ak si neviete dať rady čo s ňou, tu je jeden skvelý recept na jej využitie! Pozrite si náš blog, kde nájdete viac zdravých receptov! http://foodmakesushigh.blogspot.sk/

15 minút
príprava
30-40 minút
na 175 °C

Suroviny

2 ks
2 lyžice
1 lyžica
1 šálka
2 šálky
5 lyžíc
1 lyžička
1 lyžička
štipka
Na vrch:
300 g
200 g + na ozdobenie




Postup

  1. 1

    Ako prvé si nachystáme rebarboru a jahody. Rebarboru umyjeme a zbavíme ju šupky. Očistenú rebarboru nakrájame na 0,5-1 centimetrové kúsky. Jahody umyjeme a nakrájame na kolieska.

  2. 2

    Do misy dáme vajcia, olej a med. Mixerom premiešame a pridáme všetky ostatné ingrediencie na cesto. Formu kde budeme koláč piecť vyložíme papierom. Do formy vylejeme cesto. Na vrch dáme nakrájanú rebarboru a jahody. My sme na ovocie dali ešte dve lyžičky medu, kedže rebarbora je kyslá. Pečieme v rúre na 175 stupňov 30-40 minút. My sme na vrch po dopečení dali ešte jahody a mandlové lupienky. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

havino
aj farba misy Ti pasuje k jahodám, páči sa mi, ukladám
cesminaz
tvoj kolacik sa mi veeelmi paci,lubim taketo sladkosti z ovsenych vlociek :-) Rebarboru sa chystam vyskusat uz "poriadne"davno...no nikdy som ktomu nedosla :-( Tvoj recept si ukladam a ked kupim,tak ho vyskusam..uz aj jahody mame!!! ;-D Vdaka za recept.
rosemari
vynikajuci ja som dala lesne plody a škoricovym cukrom posypala




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia