Jahodové muffiny
Jahodové muffiny

Jahodovo-kokosové muffiny fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 18. júna 2021
Jahodovo-kokosové muffiny (fotorecept)
Foto: cesminaz

Jemné kokosovo-šľahačkové cesto a čerstvé jahody sú jedna fantastická kombinácia. Jednoduché a rýchle minikoláčiky, vhodné aj na výlet a piknik v prírode :-)
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/2021/06/jahodovo-kokosove-muffiny.html?m=1

12 ks
porcií

Suroviny

Cesto:
150 g
150 g
100 g
1 dl
1,5 dl
0,5 dl
1 ks
2 KL
Okrem toho:
250-260 g čerstvé




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme všetko potrebné na muffinové cesto a aj jahody. Keďže som tento raz použila menšie jahody, tak som ich neprekrajovala. Smotanu na šľahanie som použila sladenú.

    Jahodovo-kokosové muffiny (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Sypké suroviny zmiešame v jednej miske a tekuté zasa v druhej miske. Napokon všetko spolu dobre premiešame, stačí iba metličkou? Nakoniec do pripraveného cesta zľahka zamiešame jahody. Hotové cesto rozdelíme rovnomerne až do plna do muffinových košíčkov.

    Jahodovo-kokosové muffiny (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ja som celkom všetky jahody nezamiešala do cesta, pár jahôd som nechala, aby som ozdobila aj vrch, aby bol krajší ? A napokon dáme muffinky piecť do vopred vyhriatej rúry na 190 °C na 25 minút.

    Jahodovo-kokosové muffiny (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Muffinky sú výborné, krásne voňavé a vláčne ;-)

    Jahodovo-kokosové muffiny (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ja osobne si myslím, že všetky muffiny sú najsamlepšie až na druhý deň :-) Ich cesto odleží, konzistencia sa zmení a chute sa ešte viac prepoja ;-P Prajem dobrú chuť!

    Jahodovo-kokosové muffiny (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Diskusia k receptu

motyka
@cesminaz - som veľmi prekvapená, že je to Tvoj recept. Meníš druh receptov ? Ani by som možno neotvorila, lebo sa muffiny nepečie. Ale zlákala ma kombinácia s kokosom.. Musia byť tie muffíny výborné. Mám malý plech na muffíny, takže recept prepošlem neterke. Ona sa v tom vyžíva. A donesie ochutnať. Už sa teším a dám vedieť, ako chutili. Pozdravujem.
cesminaz
@motyka (22.6.2021 19:36)

Priznám sa, že vôbec neviem čo tým myslíš, že či mením druh receptov :-) Vôbec nechápem. Robím aj fotorecepty aj videorecepty ak to myslíš :-) Tieto muffiny sú ozaj výborné, vrelo odporúčam vyskúšať :-) Daj potom vediet prosím. Pekne pozdravujem.
motyka
@cesminaz - asi som sa zle a nedostatočne vyjadrila. A urobila som tam ešte aj chyby,Ja som to myslela tak, že doposiaľ. keď som otvorila varechu a boli tam Tvoje kysnuté dobroty, či boreky, tak som hneď vedela, že si to Ty. V ostatnom čase sa mi zdá, že tie pečieš menej a viac pečieš iný druh koláčov. Aj keď o ich chuti nepochybujem a určite neterka vyskúša aj tieto muffiny. Ja nemám takýto plech. Tak sa nehnevaj, za moje úvahy. Pozdravujem a želám hlavne dobré zdravíčko a zvládanie tohto tepla.
cesminaz
@motyka (23.6.2021 14:05)

Milá @motyka nemám sa prečo hnevať, len som tomu vôbec nerozumela :-) Teraz v poslednom čase robím aj také aj také, aké stíham :-) Robím dosť často aj kysnuté, slané, sladké :-) Viac toho nájdeš na mojom blogu, tam dávam velmi často recepty :-) Aj ked je pravda, že teraz dávam väčšinou sezónne jedlá, ktoré sa ludom možno zídu, kedže také varím :-) A je pravda, že teraz odkedy sa začalo ovocie, tak pečiem aj viac takéto trochu rýchlejšie a jednoduchšie koláčiky, kedže potrebujem minúť doňho aj čím viac ovocia :-) A popri varení-pečení rýchlo zaváram, odkladám...lekváre, kompóty, teraz zasa znova Sarmu do mrazáku :-) Ale ked sa toto obdobie trocha ukludní, tak určite budem piecť aj viac kysnutého :-) Príjemný deň a pekne pozdravujem!
motyka
@cesminaz - ja mám veľmi rada také jednoduchšie recepty. A o chutí Tvojích receptov nepochybujem ani náhodou. Všetky, ktoré som vyskúšala vyšli na 100 %. Ja som len bola prekvapená - že to boli od Teba. Viem, že máš teraz " žnivo " v zaváraní....... atď. Keby si bola susedka, tak by som aj pomohla. Aspoň umývať, rezať, odstopkovávať a mkiešať. No a oblízala by som aj lyžicu.... Len v tej horúčave to neprežeň..... Zdravím....
haji
Mně se také recept líbí, jahody s kokosem mi ladí a muffinky jsou jednoduchá věc. Jen mají jednu chybu. Velmi lehce se pozná, že na ně někdo potajmu chodí...