Jahodovo-kokosové muffiny fotorecept
Foto: cesminaz
Jemné kokosovo-šľahačkové cesto a čerstvé jahody sú jedna fantastická kombinácia. Jednoduché a
rýchle minikoláčiky, vhodné aj na výlet a piknik v prírode :-)
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/2021/06/jahodovo-kokosove-muffiny.html?m=1
porcií
Postup
-
1
Najprv si pripravíme všetko potrebné na muffinové cesto a aj jahody. Keďže som tento raz použila menšie jahody, tak som ich neprekrajovala. Smotanu na šľahanie som použila sladenú.
-
2
Sypké suroviny zmiešame v jednej miske a tekuté zasa v druhej miske. Napokon všetko spolu dobre premiešame, stačí iba metličkou? Nakoniec do pripraveného cesta zľahka zamiešame jahody. Hotové cesto rozdelíme rovnomerne až do plna do muffinových košíčkov.
-
3
Ja som celkom všetky jahody nezamiešala do cesta, pár jahôd som nechala, aby som ozdobila aj vrch, aby bol krajší ? A napokon dáme muffinky piecť do vopred vyhriatej rúry na 190 °C na 25 minút.
-
4
Muffinky sú výborné, krásne voňavé a vláčne ;-)
-
5
Ja osobne si myslím, že všetky muffiny sú najsamlepšie až na druhý deň :-) Ich cesto odleží, konzistencia sa zmení a chute sa ešte viac prepoja ;-P Prajem dobrú chuť!
-
6
Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube
Priznám sa, že vôbec neviem čo tým myslíš, že či mením druh receptov :-) Vôbec nechápem. Robím aj fotorecepty aj videorecepty ak to myslíš :-) Tieto muffiny sú ozaj výborné, vrelo odporúčam vyskúšať :-) Daj potom vediet prosím. Pekne pozdravujem.
Milá @motyka nemám sa prečo hnevať, len som tomu vôbec nerozumela :-) Teraz v poslednom čase robím aj také aj také, aké stíham :-) Robím dosť často aj kysnuté, slané, sladké :-) Viac toho nájdeš na mojom blogu, tam dávam velmi často recepty :-) Aj ked je pravda, že teraz dávam väčšinou sezónne jedlá, ktoré sa ludom možno zídu, kedže také varím :-) A je pravda, že teraz odkedy sa začalo ovocie, tak pečiem aj viac takéto trochu rýchlejšie a jednoduchšie koláčiky, kedže potrebujem minúť doňho aj čím viac ovocia :-) A popri varení-pečení rýchlo zaváram, odkladám...lekváre, kompóty, teraz zasa znova Sarmu do mrazáku :-) Ale ked sa toto obdobie trocha ukludní, tak určite budem piecť aj viac kysnutého :-) Príjemný deň a pekne pozdravujem!