Jahodovo-banánové dobrodružstvo

Autor receptu: sojka202

mala som doma bourbon vanilkový cukor, tak som chcela niečo vyskúšať

18
porcií
130 minút
príprava
15 minút
na 170 - 200 °C

Postup

  1. Zo surovín na cesto si upečieme korpus: bielky s cukrom šľaháme, postupne pridáme žĺtky a ostatné suroviny, vylejeme na plech a dáme picť pri teplote 170 - 200 stupňov. Korpus necháme vychladnúť.
  2. Korpus natirme džemom a poukladáme naň banány pokrájané na kolieska. Pripravíme si 1.plnku.Plátky želatíny necháme napučať vo vode, do misky dáme mlieko a tvaroh a mixérom šľaháme, postupne pridávame pri rýchlom šľahaní puding. Vyšľaháme si šľahačku s cukrom a pridáme do nej želatínu podľa návodu na balení a šľahačkovú zmes zmiešame s pudingom. Natrieme hmotou korpus, na chvíľu môžeme dať do chladničky.
  3. Na rozotrentú plnku naukladáme pokrájané jahody a pripravíme si 2. plnku. Mascarpone zmiešame s vanilkou a smotanu vymiešame s cukrom, pripravíme si želatínu a všetko spolu zmiešame. Natrieme na koláč. Dáme do chladničky. Ja som vch posypala posýpkou z bielej čokolády