Jahodový koláč
Jahodový koláč

Jahodové tvarohové srdce fotorecept

helena10 - bez fotkyhelena10, 26. júna 2022
Jahodové tvarohové srdce (fotorecept)
Foto: helena10

Čerstvé ovocie chutí aj v takom rýchlom hrnčekovom koláči.

Suroviny

Cesto:
1 hrnček
1/2 hrnčeka
1 bal.
1/2 bal.
1 ks
1/4 hrnčeka
100 g (alebo maslo)
Tvarohová náplň:
250 g (Sabi)
3 kopcovité PL
Alebo:
250 g
3 kopcovité PL
3 bal.
Ozdobenie:
250-350 g čerstvé

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očistené jahody nakrájam na polovice. Neochucujem.

  2. 2

    Pripravím tvarohovú náplň. Poriadne vymiešam Sabi tvarohovú vanilkovú plnku s kyslou smotanou. Ak u vás nekúpite Sabi vanilkovú plnku tvarohovú, tak si ju urobte vymiešaním z klasického tvarohu, kyslej smotany a vanilkových cukrov.

  3. 3

    Cesto pripravujem tak, že do misy preosejem múku, práškový cukor, vanilínový cukor, kypriaci prášok do pečiva a premiešam. Pridám celé vajce a mlieko a zase premiešam. Nakoniec vmiešam rozpustenú (nie teplú) Heru a mám vláčne cesto.

  4. 4

    Cesto rozotriem do vymastenej a posypane tortovej srdcovej 21 cm formy. (Zvyknem používať aj v okrúhlu formu s priemerom 21 cm).

  5. 5

    Na cesto rovnomerne rozotriem tvarohovú náplň, ale nie až k okrajom formy, aby vznikol pekný okraj z cesta. (Niekedy robím plnky viacej – z 1,5 dávky).

    Jahodové tvarohové srdce (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Navrch náplne poukladám husto rozpolené jahody a jemne zatlačím do náplne.

  7. 7

    Pečiem v predhriatej rúre na 175-180 stupňov cca 30-35 minút. Chutnáme vychladený koláčik. Dobrú chuť!

    Jahodové tvarohové srdce (fotorecept) - obrázok 7
Recept je zaradený do kategórií:
Ovocné, Slovenská kuchyňa, Dezerty, Na sladko, Koláče, Letné, Pečené

Diskusia k receptu

haji
Pěkný, chutný receptík, ovoce a tvaroh, fajnová kombinace!
olinecka
Krásna tortička, super ingrediencie krásna práca s perfektným výsledkom je to u mňa za 5 *.