Jahodové tvarohové srdce fotorecept
Foto: helena10
Čerstvé ovocie chutí aj v takom rýchlom hrnčekovom koláči.
Suroviny
Cesto: | |
1 hrnček |
|
1/2 hrnčeka |
|
1 bal. |
|
1/2 bal. |
|
1 ks |
|
1/4 hrnčeka |
|
100 g (alebo maslo) |
|
Tvarohová náplň: | |
250 g (Sabi) |
|
3 kopcovité PL |
|
Alebo: | |
250 g |
|
3 kopcovité PL |
|
3 bal. |
|
Ozdobenie: | |
250-350 g čerstvé |
|
Postup
-
1
Očistené jahody nakrájam na polovice. Neochucujem.
- 2
Pripravím tvarohovú náplň. Poriadne vymiešam Sabi tvarohovú vanilkovú plnku s kyslou smotanou. Ak u vás nekúpite Sabi vanilkovú plnku tvarohovú, tak si ju urobte vymiešaním z klasického tvarohu, kyslej smotany a vanilkových cukrov.
- 3
Cesto pripravujem tak, že do misy preosejem múku, práškový cukor, vanilínový cukor, kypriaci prášok do pečiva a premiešam. Pridám celé vajce a mlieko a zase premiešam. Nakoniec vmiešam rozpustenú (nie teplú) Heru a mám vláčne cesto.
- 4
Cesto rozotriem do vymastenej a posypane tortovej srdcovej 21 cm formy. (Zvyknem používať aj v okrúhlu formu s priemerom 21 cm).
- 5
Na cesto rovnomerne rozotriem tvarohovú náplň, ale nie až k okrajom formy, aby vznikol pekný okraj z cesta. (Niekedy robím plnky viacej – z 1,5 dávky).
- 6
Navrch náplne poukladám husto rozpolené jahody a jemne zatlačím do náplne.
- 7
Pečiem v predhriatej rúre na 175-180 stupňov cca 30-35 minút. Chutnáme vychladený koláčik. Dobrú chuť!
Tiež jahodový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
🤗