Jahodový koláč

Jahodové tvarohové srdce (fotorecept)

Autor receptu: helena10

Čerstvé ovocie chutí aj v takom rýchlom hrnčekovom koláči.

Suroviny

Postup

  1. Očistené jahody nakrájam na polovice. Neochucujem.
  2. Pripravím tvarohovú náplň. Poriadne vymiešam Sabi tvarohovú vanilkovú plnku s kyslou smotanou. Ak u vás nekúpite Sabi vanilkovú plnku tvarohovú, tak si ju urobte vymiešaním z klasického tvarohu, kyslej smotany a vanilkových cukrov.
  3. Cesto pripravujem tak, že do misy preosejem múku, práškový cukor, vanilínový cukor, kypriaci prášok do pečiva a premiešam. Pridám celé vajce a mlieko a zase premiešam. Nakoniec vmiešam rozpustenú (nie teplú) Heru a mám vláčne cesto.
  4. Cesto rozotriem do vymastenej a posypane tortovej srdcovej 21 cm formy. (Zvyknem používať aj v okrúhlu formu s priemerom 21 cm).
  5. Na cesto rovnomerne rozotriem tvarohovú náplň, ale nie až k okrajom formy, aby vznikol pekný okraj z cesta. (Niekedy robím plnky viacej – z 1,5 dávky).
  6. Navrch náplne poukladám husto rozpolené jahody a jemne zatlačím do náplne.
  7. Pečiem v predhriatej rúre na 175-180 stupňov cca 30-35 minút. Chutnáme vychladený koláčik. Dobrú chuť!