Jahodové srdce

Autor receptu: redakcia

Inšpirácia na sladké dezerty, ktoré môžete pripraviť na Valentína!

45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na prípravu cesta vyšľaháme s pomocou šľahača žĺtky s mliekom, cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Múku zmiešame so Zlatým klasom a práškom do pečiva a vmiešame do žĺtkovej hmoty. Dôkladne premiešame. Z bielkov a štipky soli ušľaháme tuhý sneh, ktorý opatrne vmiešame do cesta.
  2. Hotové cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy v tvare srdca s objemom asi 1 l. Pečieme v predhriatej rúre (v elektrickej na 180 °C, v teplovzdušnej na 160 °C a v plynovej na stupni 3) asi 45 minút. Po upečení necháme korpus asi 10 minút schladnúť, potom ho z formy vyklopíme a necháme úplne vychladnúť.
  3. Korpus po vychladnutí raz pozdĺžne prerežeme. Na prípravu náplne rozmixujeme jahody s cukrom, až vznikne dreň. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme šľahačom dotuha. Jednu tretinu šľahačky ponecháme bokom na ozdobenie a do zvyšku šľahačky opatrne primiešame jahodovú dreň.
  4. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a primiešame do jahodovej šľahačky. Spodnú časť korpusu potrieme polovicou jahodovej náplne a priložíme vrchnú časť korpusu. Celé srdce potrieme druhou polovicou náplne a ozdobíme šľahačkou a jahodami.