Jahodové rezy s piškótami fotorecept
Zákusky som piekla na oslavu pre čerstvú 18-tku.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto (2x): | |
| 5 ks |
|
| 5 PL |
|
| 5 PL |
|
| 1 KL |
|
| Krém: | |
| 250 + 250 ml |
|
| 1 bal. |
|
| 180 g |
|
| 250 g |
|
| 1 PL |
|
| Okrem toho: | |
| 2 PL |
|
| 1,5 bal. (detské) |
|
| 100 ml (na máčanie) |
|
| Ružová poleva navrch: | |
| 200 g |
|
| 1 KL |
|
| 1 KL |
|
Postup
-
1
Vajcia s cukrom som vymiešala do peny.
-
2
Múku, prášok do pečiva som zmiešala a preosiala do cesta a potom opatrne zamiešala. Cesto som vyliala na plech vystlaný papierom. Rúru som nechala vyhriať na 180°C a piekol sa 10 min. Tak isto som pripravila cesto aj na druhú piškótu. Korpusy som nechala chladiť na mriežke.
-
3
Pripravila som si krém. Mlieko a sirup som zmiešala, pridala som jahodové pudingy a uvarila hustú kašu, ktorú som nechala chladiť.
-
4
Pokiaľ sa puding chladil vymiešala som maslo s cukrom do peny.
-
5
Po lyžici som pridávala vychladnutý jahodový puding a napokon som spolu všetko vyšľahala a pridala som rum.
-
6
Hotový krém som uložila stuhnúť do chladničky.
-
7
Na spodok som položila prvý korpus a natrela som ho horúcim marhuľovým lekvárom.
-
8
Na marhuľový lekvár som natrela polovicu krému.
-
9
Na krém som uložila piškóty namočené v sirupe.
-
10
Na piškóty som natrela druhú polovicu krému a položila som som druhý korpus. Koláč som na noc uložila do chladničky a zaťažila som ho 4 kg cukru.
-
11
Na druhý deň som urobila ružovú polevu a koláč som poliala a opäť uložila do chladničky, hrebeňovou stierkou som urobila vlnky.
-
12
Koláč som krájala tak, že najprv som horúcim nožom prekrojila čokoládovú polevu, až potom som horúcim nožom koláč prekrojila až nadol.
-
13
Prajem vám dobrú chuť.









Diskusia k receptu