Foto: rennatte
Blíži sa sezóna jahôd, tak malá inšpirácia, jahodové cesto, jahodová plnka a jahodová pena.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Maslo vyšľaháme s cukrom a pridáme žĺtka (bielka odložíme na penu) a celé vajíčko
-
2
vyšľaháme do peny
-
3
múku zmiešame s pudingovým práškom a kypriacim práškom
-
4
a striedavo s mliekom vmiešame do vyšľahanej hmoty
-
5
do každého košíčka na muffinky dáme 1PL cesta, na to položíme jahodu, ktorej koniec obalíme v polohrubej múke
-
6
zalejeme cestom do 3/4, nevadí ak jahody trčia z cesta, pri pečení sa cesto dvihne a obalí jahodu, dáme piecť
-
7
počas pečenia si v nádobe v hodnej nad paru vyšľaháme odložené bielka s cukrom na sneh, pridáme džem (v sezóne jahôd čerstvé jahodové pyré)
-
8
presunieme nad paru a došľaháme do peny, necháme vychladnúť
-
9
po desiatich minútach pečenia sa muffinky pekne nadvihli a obalili jahody
-
10
upečené necháme vychladnúť
-
11
vychladnuté ozdobíme penou a kúskom jahody
Diskusia k receptu