Jahodové makrónky
Jahodové makrónky
Autor receptu: redakcia
15 ks porcií |
40 minút príprava |
17 minút na 150 °C |
Postup- V miske zmiešame práškový cukor s mandľovou múkou a preosejeme. V druhej miske vyšľaháme bielky so soľou a s kryštálovým cukrom. Keď je sneh pevný, primiešame farbivo. Postupne (po tretinách)
primiešame do vyšľahaného snehu mandľovú zmes.
- Cesto dáme do cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou. Na papier na pečenie nastriekame rovnaké kolieska s priemerom 2 až 2,5 cm. Ideálne je tieto kolieska si naznačiť na spodnú stranu papiera, prípadne použiť špeciálne silikónové podložky určené na makrónky.
- Makrónky necháme voľne zaschnúť, aby sa na dotyk nelepili na prst,
a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri 150 stupňoch asi 17 minút.
Necháme vychladnúť a odlepíme z papiera.
- Náplň: Mascarpone, smotanu a cukor vyšľaháme a primiešame
2 lyžice domáceho jahodového džemu. Krém dáme do cukrárskeho
vrecka a nastriekame na polovicu makrónok. Do stredu dáme trošku
jahodového džemu a zakryjeme druhou polovicou makrónok.
|