Jahodové makrónky

Jahodové makrónky

Autor receptu: redakcia

15 ks
porcií
40 minút
príprava
17 minút
na 150 °C

Postup

  1. V miske zmiešame práškový cukor s mandľovou múkou a preosejeme. V druhej miske vyšľaháme bielky so soľou a s kryštálovým cukrom. Keď je sneh pevný, primiešame farbivo. Postupne (po tretinách) primiešame do vyšľahaného snehu mandľovú zmes.
  2. Cesto dáme do cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou. Na papier na pečenie nastriekame rovnaké kolieska s priemerom 2 až 2,5 cm. Ideálne je tieto kolieska si naznačiť na spodnú stranu papiera, prípadne použiť špeciálne silikónové podložky určené na makrónky.
  3. Makrónky necháme voľne zaschnúť, aby sa na dotyk nelepili na prst, a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri 150 stupňoch asi 17 minút. Necháme vychladnúť a odlepíme z papiera.
  4. Náplň: Mascarpone, smotanu a cukor vyšľaháme a primiešame 2 lyžice domáceho jahodového džemu. Krém dáme do cukrárskeho vrecka a nastriekame na polovicu makrónok. Do stredu dáme trošku jahodového džemu a zakryjeme druhou polovicou makrónok.