Jahodové crincles
Jahodové crincles
Autor receptu: nattmarr
Snažila som sa nájsť recept na jahodové crincles, no márne a tak som si upravila jeden, čo som už mala* a
vydarili sa na prvý pokus. Chutia
úžasne a tak som sa rozhodla o recept
podeliť.
|
120 porcií |
30 (+ chladenie) minút príprava |
10-12 minút na 180 °C |
Postup
- Zmäknuté maslo s cukrom vymiešame do hladka. Primiešame rozdrvené lyofilizované jahody, lyžičku džemu a pár kvapiek farbiva.
- Pridáme sypké suroviny a vypracujeme hladké cesto.
- Cesto necháme stuhnúť v chladničke aspoň 3 hodiny. Ja nechávam vždy cez noc.
- Zo stuhnutého cesta vytvarujeme guľôčky, ktoré obalíme v práškovom cukre. Na plech vystlaný papierom na pečenie ukladáme s medzerami, aby sa nezlepili.
- Pečieme na 180 °C cca 10-12 minút (podľa veľkosti guliek).