Jahodová torta fotorecept

mesiar50 - fotkamesiar50, 23. augusta 2014
Jahodová torta (fotorecept)
Foto: mesiar50

Parížsky čokoládový krém a jahody pasujú k sebe.Škoda,že dnes táto torta odcestovala a ,,skúmať" ju budem,keď tak na fotkách.

Suroviny

Suroviny na tortový korpus :
3 ks
3 PL
3 PL
1 PL
3 PL
1 KL väčšia
Suroviny na čokoládový krém :
600 ml
200 g (v mojom prípade to bola Milka)
200 g
Pomocné suroviny :
cca 400 g
Suroviny na polevu torty :
cca 50 g
1 PL




Postup

  1. 1

    Prvym krokom bude upecenie tortoveho korpusu.Ja som sa s nim velmi nehral.Vymiesal som vajcia aj s krystalovym cukrom do penista a potom som pridal olej,vodu a nakoniec prasok do peciva premiesany mukou.Cesto som piekol na 180 C/ 35 min.Upeceny korpus nechame vychladnut.Po vybrati z formy ho prerezeme na dve casti.

    Jahodová torta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z chladnicky si vyberieme zmes cokolady prevarenej v smotane.Tuto hmotu sme si pripravili uz vcera,aby nam cez noc postala v chladnicke a stuhla.Dnes si z nej spravime parizsky krem a to vymiesanim pomocou mixera na vysokom stupni.

    Jahodová torta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Krem je vymiesany spravne vtedy,ked sa v nom robia takpovediac brazdy.

    Jahodová torta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Prizemie torty natrieme kremom a poukladame nan uz predom umyte,odkvapkane a prekrojene jahody.

    Jahodová torta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Jahody zakryjeme kremom.Pokracujeme prilepenim druheho tortoveho korpusu a naslednym potretim celej torty.Vrch torty som natrel polevou ktoru som si pripravil z cokolady a oleja rozpusteneho nad parou.

    Jahodová torta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A nakoniec prosim o prepacenie chybajucich diakritickych znakov.Sice som s nimi zacal pisat no po prichadzajucich problemoch som musel tablet pripojit ku klavesnici kde tieto znaky nemam.Zelam vam priatelia a priatelky vydareny a pekny vikend.

Diskusia k receptu

frezia
Velmi pekna a jednoducha torta, moze byt dobra aj s bananami.
bambulkaaa
Ako vzdy ja musim tvoju torticku len pochvalit :) U mna 5* :) A Milka cokolada je jedna z najlepsich tak tvoja plnka musi byt hmmm mnam :)
mesiar50
@frezia
Inspiroval som sa bananovymi rezmi s parizskou slahackou.Mas vlastne pravdu banan a cokolada sa znasaju dobre.Dakujem ti velmi pekne.
deer
parádna torta, na zahryznutie :)
klaudia968
@mesiar Už som ti viackrát písala, že máš peknú prácu, táto torta nie je výnimkou. Určite je aj výborná.
mesiar50
@klaudia968
Musim sa ti priznat,ze neviem aka je,kedze odcestovala s mojim kolegom.Parizske kremy robim kazdy druhy tyzden, takze by tam nemal hrozit ziadny problem.Mne sa pozdavala.Parizsky krem bol tahany na hrubo,kedze sa tie kusky jahod musia zakryt..Suche ja nerad.Srdecna vdaka.
mesiar50
@methi
Iste je dobra.V pondelok sa spytam v praci ci bola ok.Parizske kremy su povacsine vsetky dobre.Dakujem ti pekne.
babkamt
Rada by som ju skúmala s tebou:-) Parížsky krém v kombinácii jahodami je dobrá voľba.5*
olinecka
@mesiar50 pozdravujem a chvalim ,tortu.Dosť sledujem Tvoje pečenie a vidím,že rád pečieš a plniš parížskym krémom,výborne!!!5*****
havino
s takým krémom a jahodami, labúžo veru, aj pekne nazdobená, ide ti Laci
izabella929
@mesiar50...ked som uvidela titulné foto, na tisíc percent som vedela, že torta je tvoje dielo...dielo, ktoré si zaslúži môj obdiv...niečo parádne a iste nesmierne chutné.-) proste kdo umí-tem umí....
)
mesiar50
@olinecka
V poslednej dobe pouzivam na plnenie povacsine parizske kremy, ktore rozhodne maju svoje caro.Spekulujem vymysliet parizsky krem s chutou ovocia.
Dakujem ti pekne a srdecne ta pozdravujem z nizozemska.
brambora
uz minule ma pri tvojom recepte na ceresnovo makovu tortu zaujali tie boky torty. najprv som si myslela, ze to je tolko poschodova torticka, ze take krasne tenke platy cesta si narobil (ako palacinky), ale zrejme si len do polevy nozikom narobil ciary. ci, mylim sa? zaujimave... ja som dnes robila milka tortu, tu z varechy s marhulovym dzemom a karamelom, ale nepohrdla by som tvojim vytvorom. ;) velmi sikovny chlap si.
orchidea
Neviem či by mi stačil len kúsok z tej torty...krásna, jahody a vynikajúci krém, niemám viac čo dodať....
terinka55
Parádne si sa predviedol. Na pohľad krásna, určite aj mňamková. Nemôžem ináč ako za 5*****. Pohodovú nedelienku.
frezia
Mohol by si mi prosim, napisat s akym priemerom si pouzil tortovu formu? Chcem ju urobit v malej, 16 cm a podla toho si prisposobit suroviny. Dakujem.
mesiar50
@frezia
Pekne ta zdravim frezia.
Ja som ju piekol vo forme s priemerom 20cm.Krem na jahodach som mal naneseny hadam aj 4 - 5 cm hrubke.
Nemas co dakovat,to ja ti dakujem za tvoj zaujem.
Zelam ti krasnu nedelu.
1x frezia
rela
Lacko, netreba veľa rečí. Je to za 5*
salinka
Jahody a čokoláda..to je zážitok. Ešte že mi táto afrodiziaková torta neunikla:-)
mesiar50
@salinka
Dala si tej torte skvely nazov.A ja som si nevedel predstavit,ze preco trval kolega na tom aby som mu spravil jahodovu.Zhodou okolnosti mal tu v nl. prave vtedy aj priatelku.
Srdecna vdaka salinka.
tina05
mesiar50 vyzerá vyborne, uz ju mam aj ulozenu :) ..... kombinaciu jahody a cokoladu milujem :) .... idem ju vyskusat tento vikend, dcera bude mat narodeniny, dufam ze nic nepokazim, tortu som este nepiekla, ale zakusky s roznymi plnkami to mi ide, tak dufam ze to nebude pre mna problem....
mesiar50
@tina05
Keď si ešte nepiekla tortu tak budem taký odvážny,že ti odporúčam aby si urobila piškótový tortový korpus podľa váhy vajec.Ak chceš o tom vážení vedieť viac tak to píšem aj pri recepte ,,mramorová torta".Rozhodnutie samozrejme nechám na tebe.Ďakujem ti veľmi krásne a želám ti nech sa ti torta vydarí.
tina05
mesiar50, dakujem pekne za radu, kazda rada je dobra :)
tina05
Torta sa mi vydarila, plnka chutila kazdemu, ale pri krajani mi plnka padala .....Nic chce to len viac skusenosti, ale na prvy krat super.....musim len skusat a skusat :D
mesiar50
@tina05
Ked ti plnka padala tak bola torta slabo vychladena.
Vyrobky plnene parizskim kremom,alebo maslom sa nonstop skladuju v chladnicke,staci pol hodina a plnka sa aklimatizuje na izbovu teplotu a krem ci uz maslovy,alebo parizsky sa bude topit..Cas aby stred torty vychladol a krem bol ok je aj zopar hodin.Najlepsie robit taketo vyrobky vecer a v noci maju cas vychladnut aj v jadre.Dakujem ti za odskusanie torty a zelam ti pekny vecer.
1x tina05
salinka
@laci , ďakujem ti za recept. Korpus jednoduchý, jemný, vatový a plnka taktiež nenáročná a veľmi chutná. Šľahačky som dala 500 ml, aj menej čokolády, ale aj tak bola vynikajúca. Len som ju neodfotila, nechcela som dehonestovať túto úžasnú tortu. Robila som ju zo zaváraných jahôd, takže sa netvárila tak vznešene ako tvoja. Ale chuť bola úžasná:-)
mesiar50
@salinka
Sonička ,potešenie je na mojej strane,že si odskúšala recept.
Potešilo ma aj to,že ti torta chutila.Parížske krémy majú rozhodne svoje čaro.Sú ľahké a chutné.V zásade platí pravidlo,že čím kvalitnejšia čokoláda tak tým aj kvalitnejší krém.Píšem to preto,lebo v tomto recepte ešte nechávam odstáť šľahačkovú zmes celú noc.No pri novších mojich receptoch použijem tmavú čokoládu a šľahačkovú zmes šľahám už po troch hodinách.Tvoja torta bola určite krajšia ako moja kľudne si sem mohla vložiť foto.Ďakujem ti srdečne.
salinka
Parížsky krém som robila prvýkrát (ale poviem to len tebe:-), takže som sa držala popisu. Túto tortu určite budem opakovať, moja dcéra bola unesená. Určite ešte pošlem foto:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia