Jahodová torta (fotorecept)

Autor receptu: mesiar50

Parížsky čokoládový krém a jahody pasujú k sebe.Škoda,že dnes táto torta odcestovala a ,,skúmať" ju budem,keď tak na fotkách.

Suroviny

Postup

  1. Prvym krokom bude upecenie tortoveho korpusu.Ja som sa s nim velmi nehral.Vymiesal som vajcia aj s krystalovym cukrom do penista a potom som pridal olej,vodu a nakoniec prasok do peciva premiesany mukou.Cesto som piekol na 180 C/ 35 min.Upeceny korpus nechame vychladnut.Po vybrati z formy ho prerezeme na dve casti.
  2. Z chladnicky si vyberieme zmes cokolady prevarenej v smotane.Tuto hmotu sme si pripravili uz vcera,aby nam cez noc postala v chladnicke a stuhla.Dnes si z nej spravime parizsky krem a to vymiesanim pomocou mixera na vysokom stupni.
  3. Krem je vymiesany spravne vtedy,ked sa v nom robia takpovediac brazdy.
  4. Prizemie torty natrieme kremom a poukladame nan uz predom umyte,odkvapkane a prekrojene jahody.
  5. Jahody zakryjeme kremom.Pokracujeme prilepenim druheho tortoveho korpusu a naslednym potretim celej torty.Vrch torty som natrel polevou ktoru som si pripravil z cokolady a oleja rozpusteneho nad parou.
  6. A nakoniec prosim o prepacenie chybajucich diakritickych znakov.Sice som s nimi zacal pisat no po prichadzajucich problemoch som musel tablet pripojit ku klavesnici kde tieto znaky nemam.Zelam vam priatelia a priatelky vydareny a pekny vikend.