Jahodová torta 3. (fotorecept)

Autor receptu: mesiar50

Torta je pripravená z mascarpone a bielej čokolády.

Suroviny

Postup

  1. Ahojte.Spravíme si najprv krém na výzdobu torty. Smotanu na šľahanie a polámanú bielu čokoládu privedieme k varu.Následne ju šokovo schladíme a potom ju dáme do chladničky na cca.3 hodiny.Po uplynutí tejto doby zmes smotany a čokolády vyšľaháme na krém.Krém je správne vymiešaný vtedy keď sa nám v ňom robia akože brázdy.
  2. Pokračujeme s prípravou piškótového cesta.Postupujeme takto: Bielky aj s kryštálovým cukrom vyšľaháme v tuhú penu.K pene krátko primiešame žĺtky.K tejto zmesi potom pridáme preosiatu múku a varechou ju opatrne vmiešame do peny.Mala by sa miešať skôr vertikálne ako vodorovne.Čiže od spodu k vrchu. Pena by sa nemala moc ,,rozbiť". Hmotu na cesto dáme do tortovej formy vystlanej papierom a pečieme v el.rúre zhruba 1h /160 C.
  3. Tortové cesto rozrežeme na 3 pláty.Prvý a druhý plát natrieme krémom a jemne doň vtlačíme posekané jahody..Menšie som posekal (na polovicu resp.štvrťku)a väčšie som nechal na výzdobu torty.Posekané jahody následne zakryjeme krémom.
  4. A teraz si prosím pekne spravíme tortový krém. Vo vodnom kúpeli si necháme rozpustiť čokoládu.Necháme ju vychladnúť aby nebola horúca.Do teplej čokolády primiešame za lyžicu mascarpone a prešľaháme.Po primiešaní prvej lyžice mascarpone bude krém ako piliny.Pridáme ďaľšiu lyžicu mascarpone a zmes krátko prešľaháme.Takto primiešame do čokolády aj zostatok mascarpone.Krém som potom dal asi na hodinku do chladničky.
  5. Teploty surovín pred šľahaním tortového krému resp.krému na výzdobu torty. Na obrázku v ľavo hore nám ukazuje teplomer teplotu zmesi smotany a čokolády po vybratí z chladničky.Následne sme z neho robili krém na výzdobu torty. Na obrázku v pravo hore vidìme teplotu mascarpone a vľavo dole máme teplotu čokolády. Tortu si prosím ozdobte poďľa vašej fantázii resp.vašich možností.Myslel som konkrétne na to,že môžete použiť aj iné ovocie. Želám vám všetkým pekný víkend.