Jahodová polievka (fotorecept)

Autor receptu: gordonko

Boli jahody a bola aj chuť na niečo nové a nepoznané a tak som skúsil polievku s vlastnou úpravou. Jednu porciu som si dal teplú - vlažnú a druhú večer studenú z chladničky... Tá studená mi chutila viacej.

5 minút
príprava
2 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Potrebné suroviny
  2. Do hrnčeka dáme vodu ... ja som robil iba dve porcie, tak som dal iba jeden pohár vody a dáme variť , necháme prejsť varom.
  3. Kým sa nám zohreje voda s jahodami , prichystáme si do misky 2 - 3 poháre mlieka , 4 lyžice cukru a 2 lyžičky Zlatého klasu a premiešame.
  4. Prilejeme obsah misky a tyčovým mixerom rozsekáme jahody do hladka .... a odstavíme z ohňa.
  5. Prilejeme griotku ..... podla chuti pridáme pár kvapiek citronovej šťavy a môžeme servírovať.
  6. Na servírovanie som si odložil zopár jahôd (doporučujem pokrájať na menšie kúsky alebo nastrúhať na hrubom strúhadle a povrch polievky skrášliť trochou šlahačky - ktorú som nemal - a posypať grankom).