Jahodový koláč

Jahodová pohárová bublanina

Autor receptu: samodexter

Inšpiráciou na vytvorenie tohto receptu z viacerých internetových bola švagriná, ktorá nevedela piecť bublaninu.

40
porcií
30 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Z bielkov vyšľaháme sneh, do ktorého pridáme kryštálový cukor a následne postupne smotanu. Potom pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a nakoniec olej. Konzistencia cesta bude stredne husté - tekuté.
  2. Pripravíme si plech, ktorý vystelieme papierom na pečenie. Cesto do neho prelejeme a rozotrieme tak, aby vytvorilo rovnú vrstvu.
  3. Jahody podľa veľkosti rozkrojíme na polovice alebo štvrtiny, 4 jahody si odložíme nabok na dozdobenie šľahačky. Pred položením do cesta nakrájané jahody obalíme v hrubej múke, aby pri pečení neklesli na dno.
  4. Pečieme v rúre na 180 °C a po 25 minútach skontrolujeme špáradlom či je koláč hotový.
  5. Hotový koláč necháme vychladnúť. Zatiaľ si vyšľaháme šľahačku a na malé kúsky nakrájame jahody, ktoré sme si odložili bokom. K nakrájaným jahodám pridáme trochu kyseliny citronovej alebo šťavy z citrónu a 2 ČL cukru, aby pustili šťavu.
  6. Dobrú chuť !!! a PS. Ak nevydržíte tak ako my a dáte šľahačku na teplý koláč, začne sa vám roztekať.