Jahodový koláč
Jahodová pohárová bublanina
Autor receptu: samodexter
Inšpiráciou na vytvorenie tohto receptu z viacerých internetových bola švagriná, ktorá nevedela piecť bublaninu.
40 porcií |
30 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Cesto: Z bielkov vyšľaháme sneh, do ktorého pridáme kryštálový cukor a následne postupne smotanu. Potom pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a nakoniec olej.
Konzistencia cesta bude stredne husté - tekuté.
- Pripravíme si plech, ktorý vystelieme papierom na pečenie.
Cesto do neho prelejeme a rozotrieme tak, aby vytvorilo rovnú vrstvu.
- Jahody podľa veľkosti rozkrojíme na polovice alebo štvrtiny, 4 jahody si odložíme nabok na dozdobenie šľahačky. Pred položením do cesta nakrájané jahody obalíme v hrubej múke, aby pri pečení neklesli na dno.
- Pečieme v rúre na 180 °C a po 25 minútach skontrolujeme špáradlom či je koláč hotový.
- Hotový koláč necháme vychladnúť. Zatiaľ si vyšľaháme šľahačku a na malé kúsky nakrájame jahody, ktoré sme si odložili bokom.
K nakrájaným jahodám pridáme trochu kyseliny citronovej alebo šťavy z citrónu a 2 ČL cukru, aby pustili šťavu.
- Dobrú chuť !!!
a PS.
Ak nevydržíte tak ako my a dáte šľahačku na teplý koláč, začne sa vám roztekať.