Jahodový koláč
Jahodová bublanina s tvarohom (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Moja dnešná bublanina, rýchlo a jednoducho.
35 minút príprava |
35-40 minút na 190 °C |
Postup
- Suroviny na cesto.
- Suroviny na plnku tvarohovu, jahody.
- Vajíčka vymiešame s cukrom do penista postupne pridávame olej, vlažné mlieko, nakoniec striedavo múku zmiešanu s práškom do pečiva, premiešame. Plech 39x29 cm vymastíme a vysypeme múkou, rovnomerne rozotrieme cesto. Tvaroh zmiešame s práškovym a vanilínovým cukrom, malou lyžičkou kladieme na cesto kôpky tvarohu.
- Postupne poukladáme jahody viď. foto. Rúru predhrejeme na 190 stupňov, pečieme 35-40 do zlatista.
- Po upečení necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom, dobrú chuť.