Jahodová bábovka s ricottou

archaa - fotkaarchaa, 8. mája 2012
Jahodová bábovka s ricottou
Foto: archaa
16
porcií
15 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

100 g
150 g
150 g
70 g
130 g
1 ks
1 ks
1/2 CL
 na ozdobu




Postup

  1. 1

    Vymiesame maslo s cukrom do penista, pridáme vajce a zltok, ricottu a múku s práskom do peciva.

  2. 2

    Jahody umyjeme a ocistíme od stopky. Nakrájame na mensie kúsky a primiesame do cesta.

    Jahodová bábovka s ricottou - obrázok 2
  3. 3

    Formu si vymastíme maslom a vysypeme múkou. Cesto do nej rovnomerne navrstvíme, vrch prikryjeme alobalom a vlozíme do vyhriatej rúry na 180 stupnov.

  4. 4

    Pri tejto teplote pecieme asi 50 minút. (15 minút pred dopecením odoberieme alobal)

  5. 5

    Hotovú bábovku vyberieme z rúry a necháme vychladnút. Potom vyklopíme a pocukrujeme. Ozdobíme este cerstvými jahodami.

Diskusia k receptu

archaa
Marianne, aj velmi chutná a stavnatá aj na tretí den (ak ostane) dakujem ti :)
ivocka5
presne to som chcela tiež napísať, že tá bábovka musí byť šťavnatá, osviežujúca :-) určite vyskúšam :-) vyzerá vynikajúco :-)
hudobnicek
veľmi chutne vyzerá a hlavne "mokro" :) nemám rada bábovku kvôli takému suchému cestu, ale toto vyzerá na veľmi šťavnatý koláčik, láka ma vyskúšať :) vďaka za recept :)
evanaaa
Bábovka jedna radosť! Páči sa mi a už je aj v kolónke Bábovky, raz príde aj na ňu čas.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia