Foto: archaa
16
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
50 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Vymiesame maslo s cukrom do penista, pridáme vajce a zltok, ricottu a múku s práskom do peciva.
- 2
Jahody umyjeme a ocistíme od stopky. Nakrájame na mensie kúsky a primiesame do cesta.
- 3
Formu si vymastíme maslom a vysypeme múkou. Cesto do nej rovnomerne navrstvíme, vrch prikryjeme alobalom a vlozíme do vyhriatej rúry na 180 stupnov.
- 4
Pri tejto teplote pecieme asi 50 minút. (15 minút pred dopecením odoberieme alobal)
- 5
Hotovú bábovku vyberieme z rúry a necháme vychladnút. Potom vyklopíme a pocukrujeme. Ozdobíme este cerstvými jahodami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu