Jahňacina na mongolský spôsob (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Jahnacina pripravena na tento sposob sa obycajne podava bez inej zeleniny. No kto ma rad moze si k jedlu pripravit brokolicu, karfiol alebo cukiny uvarene na pare.

4-6
porcie
8 minút
príprava
14 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Jahnacie maso si pokrajame na tenke pasiky.
  2. Stredne velke cibule si pokrajame na vacsie mesiaciky, mlade cibulky na dlhsie pasiky.
  3. Vo woku si rozpalime olej.
  4. Maso opekame po castiach na rozpalenom oleji zo vsetkych stran asi 2-3 minuty. Toto mnozstvo masa sa dalo opiect na dva razy.
  5. Opecene maso si odlozime do misky. Do woku si dame cibulu, mladu cibulku, roztlaceny cesnak a na drobno nakrajane cili papricky. Toto vsetko tiez opekame asi 2 minuty.
  6. Opecenu cibulu si odlozime na bok woku a vlozime oprazene maso. Vsetko zalejeme pripravenym nalevom, premiesame a spolu povarime este asi 2-3 minuty. Nalev si pripravime zmiesanim maizeny, sojovej omacky, oyster omacky, soli a vody.