Jahňacina na mongolský spôsob (fotorecept)
Autor receptu: palokuchki
Jahnacina pripravena na tento sposob sa obycajne podava bez inej zeleniny. No kto ma rad moze si k jedlu pripravit brokolicu, karfiol alebo cukiny uvarene na pare.
4-6 porcie |
8 minút príprava |
14 minút tepelná úprava |
Postup
- Jahnacie maso si pokrajame na tenke pasiky.
- Stredne velke cibule si pokrajame na vacsie mesiaciky, mlade cibulky na dlhsie pasiky.
- Vo woku si rozpalime olej.
- Maso opekame po castiach na rozpalenom oleji zo vsetkych stran asi 2-3 minuty. Toto mnozstvo masa sa dalo opiect na dva razy.
- Opecene maso si odlozime do misky. Do woku si dame cibulu, mladu cibulku, roztlaceny cesnak a na drobno nakrajane cili papricky. Toto vsetko tiez opekame asi 2 minuty.
- Opecenu cibulu si odlozime na bok woku a vlozime oprazene maso. Vsetko zalejeme pripravenym nalevom, premiesame a spolu povarime este asi 2-3 minuty. Nalev si pripravime zmiesanim maizeny, sojovej omacky, oyster omacky, soli a vody.