Jahňacina na červenom víne

Autor receptu: slawek

4
porcie
40 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ingrediencie
  2. Jahňaciu lopatku umyjeme a pokrájame na kúsky. Zalejeme vínnym octom zmiešaným s vodou tak, aby touto zmesou bolo mäso uplne pokryté. Marinujeme na chladnom mieste 30 minút. Cesnak nadrobno pokrájame a opražíme na olivovom oleji, pridáme paradajky a rozmarín a všetko spolu dusime asi 10 minut.
  3. Mäso vyberieme z marinády a pridáme ho na panvicu k dusiacim sa paradajkám.
  4. Podlejeme červeným vínom a dvoma šálkami vody. Posolíme a na slabom ohni za občasného miešania dusíme približne 2 hodiny.
  5. Podávame s varenými zemiakmi.
  6. Dobrú chuť!