Jahňacie lýtka na zelenine

Autor receptu: jaajmnam

4
porcie
20 minút
príprava
150 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravím si potrebné suroviny.
  2. Umytú a očistenú zeleninu nakrájam na vačšie kusy, cesnak pretlačím, pripravím si kurací bujón.
  3. Vo väčšom hrnci, na rozohriatom oleji prudko opečiem mäso. V tom istom hrnci budem celé jedlo aj variť ("piecť").
  4. Do výpeku pridám nakrájanú zeleninu a nechám dusiť dve minúty. Potom pridám sušené bylinky, bobkový list, vývar a červené víno. Nechám podusiť daľšie dve minúty.
  5. Na takto pripravený základ poukladám opečené mäso, prikryjem pokrievkou a dám do rúry vyhriatej na 160 C na dve a pol hodiny (aj viacej, aby sa mäso oddeľovalo od kosti).
  6. Podávam s kari ryžou s hrozienkami, pripadne so zemiakovou kašou a parenou zeleninkou (hrašok, mrkva, kukurica).