Jahňacie lýtka na zelenine
Autor receptu: jaajmnam
4 porcie |
20 minút príprava |
150 minút na 160 °C |
Postup- Pripravím si potrebné suroviny.
- Umytú a očistenú zeleninu nakrájam na vačšie kusy, cesnak pretlačím, pripravím si kurací bujón.
- Vo väčšom hrnci, na rozohriatom oleji prudko opečiem mäso. V tom istom hrnci budem celé jedlo aj variť ("piecť").
- Do výpeku pridám nakrájanú zeleninu a nechám dusiť dve minúty. Potom pridám sušené bylinky, bobkový list, vývar a červené víno. Nechám podusiť daľšie dve minúty.
- Na takto pripravený základ poukladám opečené mäso, prikryjem pokrievkou a dám do rúry vyhriatej na 160 C na dve a pol hodiny (aj viacej, aby sa mäso oddeľovalo od kosti).
- Podávam s kari ryžou s hrozienkami, pripadne so zemiakovou kašou a parenou zeleninkou (hrašok, mrkva, kukurica).
|