Jahňacia kotletka na fenikle
Autor receptu: redakcia
10 porcií |
20 minút príprava |
8 minút tepelná úprava |
Postup- Jahňacie kotlety nakrájame na porcie. Bylinky nasekáme a zmiešame s olejom a prelisovaným cesnakom. Jahňacie kotlety grilujeme na dobre predhriatom grile z oboch strán. Počas grilovania potierame bylinkovým olejom, osolíme a okoreníme.
- Fenikel rozdelíme na štvrtiny, zalejeme vodou a varíme asi 10 minút. Takto upravený fenikel môžeme takisto krátko opiecť na grile. Hotové jedlo prípadne ešte dosolíme a dokoreníme.
- Náš tip: Fenikel je veľmi jemná lahôdková zelenina. Pred použitím zvyšky starších stoniek odrežeme, tuhé vrchné listy odstránime a zvyšok dobre omyjeme. Očistený menší fenikel upravujeme v celku. Ak je väčší, rozkrojíme ho na štyri diely.
|