Jahňacia kotleta v ružičkovom keli

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Chlebová krusta: hriankový chlieb zbavíme kôrky, striedku nasekáme nadrobno, vložíme do misky, osolíme, okoreníme, vmiešame nasekané bylinky, vajíčko, najemno nakrájanú, restovanú panchettu, rozpustené maslo a všetko premiešame.
  2. Príloha: ružičkový kel oblanšírujeme v osolenej vriacej vode. Na panvici roztopíme kúsok masla, pridáme zvyšok panchetty, nasekané čili a oblanšírovaný kel a jemne všetko spolu restujeme.
  3. Kotletu nasolíme, okoreníme, potrieme bylinkami a sprudka opečieme na panvici. Na zatiahnutú kotletu roztlačíme pripravenú zmes z chleba a dáme piecť na 180 °C asi 10 minút podľa veľkosti. Správne upečená kotleta je v strede ružová.