Jahňacia kotleta v ružičkovom keli
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Chlebová krusta: hriankový chlieb zbavíme kôrky, striedku nasekáme nadrobno, vložíme do misky, osolíme, okoreníme, vmiešame nasekané bylinky, vajíčko, najemno nakrájanú, restovanú panchettu, rozpustené maslo a všetko premiešame.
- Príloha: ružičkový kel oblanšírujeme v osolenej vriacej vode. Na panvici roztopíme kúsok masla, pridáme zvyšok panchetty, nasekané čili a oblanšírovaný kel a jemne všetko spolu restujeme.
- Kotletu nasolíme, okoreníme, potrieme bylinkami a sprudka opečieme na panvici. Na zatiahnutú kotletu roztlačíme pripravenú zmes z chleba a dáme piecť na 180 °C asi 10 minút podľa veľkosti. Správne upečená kotleta je v strede ružová.
|