Jahňacia kotleta so žihľavovou plnkou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
80 minút tepelná úprava |
Postup- Rožok rozkrájame na kocky, pridáme
maslo, žĺtok rozmiešaný
s mliekom, ochutíme soľou a muškátovým
orieškom. Nakoniec vmiešame
nakrájanú žihľavu a ušľahaný
sneh z bielka.
- Do jahňacej kotlety prerežeme
kapsu, do ktorej vložíme pripravenú
plnku. Mäso osolíme, okoreníme,
pokvapkáme olejom, podlejeme
vodou a pečieme domäkka.
- Surové zemiaky ošúpeme a vykrajujeme
malé guľôčky – „zámocké
zemiaky“. Tie vkladáme do vriacej
osolenej vody s rascou a varíme
domäkka. Pri podávaní pokvapkáme
maslom a posypeme pažítkou.
|