Jahňacia ihla s bryndzovou omáčkou
Autor receptu: redakcia
5 porcií |
10 minút príprava |
30 minút na 160 °C |
Postup- Zemiaky so šupkou umyjeme kefkou a dáme variť do osolenej vody. Jahňacie pliecko dôkladne umyjeme pod tečúcou vodou a osušíme, nakrájame na pásiky, pomelieme na jemno so zázvorom a šalotkou a dochutíme soľou.
- Z mäsovej zmesi tvarujeme valčeky, ktoré napichneme na špajľu a na 20 minút dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 160 stupňov. Uvarené zemiaky v šupke opekáme na panvici v celku do zlatista aj s provensalskými bylinkami.
- Na panvici zohrejeme smotanu na varenie, do ktorej pridáme bryndzu a na záver nasekanú petržlenovú vňať. Hotové jedlo je bezlepkové, do mäsa sa nepridáva strúhanka ani pečivo, omáčku zahusťuje len bryndza.
|