Jahňacia ihla s bryndzovou omáčkou

Autor receptu: redakcia

5
porcií
10 minút
príprava
30 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky so šupkou umyjeme kefkou a dáme variť do osolenej vody. Jahňacie pliecko dôkladne umyjeme pod tečúcou vodou a osušíme, nakrájame na pásiky, pomelieme na jemno so zázvorom a šalotkou a dochutíme soľou.
  2. Z mäsovej zmesi tvarujeme valčeky, ktoré napichneme na špajľu a na 20 minút dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 160 stupňov. Uvarené zemiaky v šupke opekáme na panvici v celku do zlatista aj s provensalskými bylinkami.
  3. Na panvici zohrejeme smotanu na varenie, do ktorej pridáme bryndzu a na záver nasekanú petržlenovú vňať. Hotové jedlo je bezlepkové, do mäsa sa nepridáva strúhanka ani pečivo, omáčku zahusťuje len bryndza.