Jablkový závin

Jablkový závin z pivného cesta (fotorecept)

Autor receptu: katarinalucanova

Jednoduché cesto, rýchla príprava, skvelá chuť.

30
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Z múky, masla, piva a štipky soli vymiesime hladké cesto.
  2. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie. Kým si pripravíme plnku cesto dáme odležať do chladu.
  3. Jablká očistíme a nastrúhame. Vytlačíme šťavu. Ocukríme vanilkovým a škoricovým cukrom, pridáme vopred v rume namočené hrozienka a korenie do jablkového závinu.
  4. Odležané cesto rozdelíme na 2 polovice. Postupne rozvaľkáme, pláty posypeme pomletými orechmi, na orechy navrstvíme jablkovú plnku.
  5. Naplnené cesto zvinieme. Záviny uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme vajíčkom a popicháme vidličkou. Pečieme 20 minút na 180 °C.
  6. Dobrú chuť.