Jablkový závin
Jablkový závin z pivného cesta (fotorecept)
Autor receptu: katarinalucanova
Jednoduché cesto, rýchla príprava, skvelá chuť.
30 porcií |
20 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Z múky, masla, piva a štipky soli vymiesime hladké cesto.
- Cesto zabalíme do potravinárskej fólie. Kým si pripravíme plnku cesto dáme odležať do chladu.
- Jablká očistíme a nastrúhame. Vytlačíme šťavu. Ocukríme vanilkovým a škoricovým cukrom, pridáme vopred v rume namočené hrozienka a korenie do jablkového závinu.
- Odležané cesto rozdelíme na 2 polovice. Postupne rozvaľkáme, pláty posypeme pomletými orechmi, na orechy navrstvíme jablkovú plnku.
- Naplnené cesto zvinieme. Záviny uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme vajíčkom a popicháme vidličkou. Pečieme 20 minút na 180 °C.
- Dobrú chuť.