Jablkový závin so strúhaným perníkom fotorecept
Foto: diabambulka
12
porcií
porcií
20-30 minút
na 190 °C
na 190 °C
Postup
-
1
Lístkové cesto rozvaľkáme na tenko. Do stredu lístkového cesta dáme na jemno nastúhaný perník ( niekedy dávam aj strúhanku alebo orechy ).
-
2
Na takto pripravené cesto uložíme jablká, ktoré si nastúhame na strúhadle ako uhorky, aby zostali šťavnaté. Posypeme škoricovým a vanilkovým cukrom, pridáme hrozienka, ktoré môžu byť namočené aj v rume.
-
3
Konce zvinieme do vnútra.
-
4
Urobíme závin, ktorý si preložíme na plech. Potrieme ho žĺtkom a posypeme mandľovými lupienkami.
-
5
Pečieme pri teplote 190 stupňov Celzia približne 20 -30 minút.
-
6
Nakrájame a podávame, najlepšie teplý závin s kopčekom šľahačky a dobrou kávou:-))) Dobrú chuť.
varecha.pravda.sk/recepty/pernik-struhanie/6048-pouzi.htm...
napíš niečo vymyslíme:-)