Jablkový závin so strúhaným perníkom (fotorecept)
Autor receptu: diabambulka
12 porcií |
20-30 minút na 190 °C |
Postup
- Lístkové cesto rozvaľkáme na tenko. Do stredu lístkového cesta dáme na jemno nastúhaný perník ( niekedy dávam aj strúhanku alebo orechy ).
- Na takto pripravené cesto uložíme jablká, ktoré si nastúhame na strúhadle ako uhorky, aby zostali šťavnaté. Posypeme škoricovým a vanilkovým cukrom, pridáme hrozienka, ktoré môžu byť namočené aj v rume.
- Konce zvinieme do vnútra.
- Urobíme závin, ktorý si preložíme na plech. Potrieme ho žĺtkom a posypeme mandľovými lupienkami.
- Pečieme pri teplote 190 stupňov Celzia približne 20 -30 minút.
- Nakrájame a podávame, najlepšie teplý závin s kopčekom šľahačky a dobrou kávou:-)))
Dobrú chuť.