Jablkový závin so strúhaným perníkom (fotorecept)

Autor receptu: diabambulka

12
porcií
20-30 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Lístkové cesto rozvaľkáme na tenko. Do stredu lístkového cesta dáme na jemno nastúhaný perník ( niekedy dávam aj strúhanku alebo orechy ).
  2. Na takto pripravené cesto uložíme jablká, ktoré si nastúhame na strúhadle ako uhorky, aby zostali šťavnaté. Posypeme škoricovým a vanilkovým cukrom, pridáme hrozienka, ktoré môžu byť namočené aj v rume.
  3. Konce zvinieme do vnútra.
  4. Urobíme závin, ktorý si preložíme na plech. Potrieme ho žĺtkom a posypeme mandľovými lupienkami.
  5. Pečieme pri teplote 190 stupňov Celzia približne 20 -30 minút.
  6. Nakrájame a podávame, najlepšie teplý závin s kopčekom šľahačky a dobrou kávou:-))) Dobrú chuť.