Jablkový pohár na spôsob šomloi halušky
Foto: frommykitchendotcom
Veľmi chutný šťavnatý dezert s vanilkovým pudingom a čokoládou.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 kg strúhané |
|
5 PL |
|
5 ks |
|
5 PL |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
2 bal. (Créme Olé) |
|
600 ml (na prípravu pudingu podľa návodu) |
|
50 g |
|
Postup
-
1
Pripravíme si jablká. Nastrúhame ich a ochutíme škoricovým a vanilínovým cukrom. Plech ( 35x23 cm) vystelieme papierom na pečenie. Na papier dáme jablká a rovnomerne uhladíme.
- 2
Bielky vyšľaháme s kryštálovým cukrom. Postupne pridávame za stáleho šľahania žĺtky a nakoniec múku.
- 3
Cesto vylejeme na pripravené jablká a pečieme asi 20-25 min na 180 °C. Po upečení piškótu vyklopíme na druhý plech, stiahneme papier a necháme vychladnúť.
- 4
Vychladnutú jablkovú piškótu nakrájame na malé kúsky. Pripravíme puding bez varenia z prášku Créme Olé a mlieka podľa návodu na obale. Čokoládu nastrúhame. Môžeme vo vrstvách ukladať do pripravených pohárov. Dezert je najlepší po vychladení v chladničke.
Tiež pudingom:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu