Jablkovy dezert s pudingom
Jablkový pohár na spôsob šomloi halušky
Autor receptu: frommykitchendotcom
Veľmi chutný šťavnatý dezert s vanilkovým pudingom a čokoládou.
8 porcií |
30 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravíme si jablká. Nastrúhame ich a ochutíme škoricovým a vanilínovým cukrom. Plech ( 35x23 cm) vystelieme papierom na pečenie. Na papier dáme jablká a rovnomerne uhladíme.
- Bielky vyšľaháme s kryštálovým cukrom. Postupne pridávame za stáleho šľahania žĺtky a nakoniec múku.
- Cesto vylejeme na pripravené jablká a pečieme asi 20-25 min na 180 °C. Po upečení piškótu vyklopíme na druhý plech, stiahneme papier a necháme vychladnúť.
- Vychladnutú jablkovú piškótu nakrájame na malé kúsky. Pripravíme puding bez varenia z prášku Créme Olé a mlieka podľa návodu na obale. Čokoládu nastrúhame. Môžeme vo vrstvách ukladať do pripravených pohárov. Dezert je najlepší po vychladení v chladničke.