Jablkovy dezert s pudingom

Jablkový pohár na spôsob šomloi halušky

Autor receptu: frommykitchendotcom

Veľmi chutný šťavnatý dezert s vanilkovým pudingom a čokoládou.

8
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si jablká. Nastrúhame ich a ochutíme škoricovým a vanilínovým cukrom. Plech ( 35x23 cm) vystelieme papierom na pečenie. Na papier dáme jablká a rovnomerne uhladíme.
  2. Bielky vyšľaháme s kryštálovým cukrom. Postupne pridávame za stáleho šľahania žĺtky a nakoniec múku.
  3. Cesto vylejeme na pripravené jablká a pečieme asi 20-25 min na 180 °C. Po upečení piškótu vyklopíme na druhý plech, stiahneme papier a necháme vychladnúť.
  4. Vychladnutú jablkovú piškótu nakrájame na malé kúsky. Pripravíme puding bez varenia z prášku Créme Olé a mlieka podľa návodu na obale. Čokoládu nastrúhame. Môžeme vo vrstvách ukladať do pripravených pohárov. Dezert je najlepší po vychladení v chladničke.