Jablkový perník fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 9. novembra 2016
Jablkový perník (fotorecept)
Foto: ancicka
15 minút
príprava
20-25 minút
na 180-200 °C

Suroviny

2 hrnčeky
2 ks
2 hrnčeky
1 hrnčeky
1,5 hrnčeka
3/4 hrnčeka
2 PL
troška
1 bal
na hrot noža
1 bal
2 ks stredné
podľa potreby na potretie korpusu
 na vymastenie plechu

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V miske si zmiešame suroviny na cesto. Použila som hrnček s objemom 250 ml.

    Jablkový perník (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Jablka si očistíme a postrúhame na tekvicovom strúhadle a zamiešame do cesta.

    Jablkový perník (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Plech si vymastíme olejom /netreba vysýpavať múkou/ a cesto vylejeme na plech. Upečieme.

    Jablkový perník (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Upečený a vychladený korpus potrieme lekvárom, ja som si ho zriedila likérom. Môže použiť aj rum, alebo len vodou, ak je lekvár hustejší.

    Jablkový perník (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na to potom rozotrieme čokoládovu polevu.Necháme stuhnuť.

    Jablkový perník (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pokrájame. Dobrú chuť.

    Jablkový perník (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu