Foto: ancicka
15 minút
príprava
príprava
20-25 minút
na 180-200 °C
na 180-200 °C
Suroviny
2 hrnčeky |
|
2 ks |
|
2 hrnčeky |
|
1 hrnčeky |
|
1,5 hrnčeka |
|
3/4 hrnčeka |
|
2 PL |
|
troška |
|
1 bal |
|
na hrot noža |
|
1 bal |
|
2 ks stredné |
|
podľa potreby na potretie korpusu |
|
na vymastenie plechu |
|
|
Postup
-
1
V miske si zmiešame suroviny na cesto. Použila som hrnček s objemom 250 ml.
-
2
Jablka si očistíme a postrúhame na tekvicovom strúhadle a zamiešame do cesta.
-
3
Plech si vymastíme olejom /netreba vysýpavať múkou/ a cesto vylejeme na plech. Upečieme.
-
4
Upečený a vychladený korpus potrieme lekvárom, ja som si ho zriedila likérom. Môže použiť aj rum, alebo len vodou, ak je lekvár hustejší.
-
5
Na to potom rozotrieme čokoládovu polevu.Necháme stuhnuť.
-
6
Pokrájame. Dobrú chuť.
dobrý je pikantnejší lekvár,napr ribezľový.Môže použiť jaký máš doma,aj tak nepokaziš .