15 minút
príprava
príprava
20-25 minút
na 180-200 °C
na 180-200 °C
Suroviny
| 2 hrnčeky |
|
| 2 ks |
|
| 2 hrnčeky |
|
| 1 hrnčeky |
|
| 1,5 hrnčeka |
|
| 3/4 hrnčeka |
|
| 2 PL |
|
| troška |
|
| 1 bal |
|
| na hrot noža |
|
| 1 bal |
|
| 2 ks stredné |
|
| podľa potreby na potretie korpusu |
|
| na vymastenie plechu |
|
|
|
Postup
-
1
V miske si zmiešame suroviny na cesto. Použila som hrnček s objemom 250 ml.
-
2
Jablka si očistíme a postrúhame na tekvicovom strúhadle a zamiešame do cesta.
-
3
Plech si vymastíme olejom /netreba vysýpavať múkou/ a cesto vylejeme na plech. Upečieme.
-
4
Upečený a vychladený korpus potrieme lekvárom, ja som si ho zriedila likérom. Môže použiť aj rum, alebo len vodou, ak je lekvár hustejší.
-
5
Na to potom rozotrieme čokoládovu polevu.Necháme stuhnuť.
-
6
Pokrájame. Dobrú chuť.









dobrý je pikantnejší lekvár,napr ribezľový.Môže použiť jaký máš doma,aj tak nepokaziš .