Jablkový perník fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 9. novembra 2016
Jablkový perník (fotorecept)
Foto: ancicka
15 minút
príprava
20-25 minút
na 180-200 °C

Suroviny

2 hrnčeky
2 ks
2 hrnčeky
1 hrnčeky
1,5 hrnčeka
3/4 hrnčeka
2 PL
troška
1 bal
na hrot noža
1 bal
2 ks stredné
podľa potreby na potretie korpusu
 na vymastenie plechu




Postup

  1. 1

    V miske si zmiešame suroviny na cesto. Použila som hrnček s objemom 250 ml.

    Jablkový perník (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Jablka si očistíme a postrúhame na tekvicovom strúhadle a zamiešame do cesta.

    Jablkový perník (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Plech si vymastíme olejom /netreba vysýpavať múkou/ a cesto vylejeme na plech. Upečieme.

    Jablkový perník (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Upečený a vychladený korpus potrieme lekvárom, ja som si ho zriedila likérom. Môže použiť aj rum, alebo len vodou, ak je lekvár hustejší.

    Jablkový perník (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na to potom rozotrieme čokoládovu polevu.Necháme stuhnuť.

    Jablkový perník (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pokrájame. Dobrú chuť.

    Jablkový perník (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

rulik
akurát som rozmýšľal, že by som si niečo dobré upiekol na víkend a toto vyzerá výbarne a mohol by som to aj zvládnuť, ohodnotil som 5
garanco
Koláčik vyzerá lákavo, cez víkend upečiem :-)) !
babkamt
Takéto koláče mám rada. Bude aj u nás na stole:-)
pekarik
Túto jeseň jablka majú prioritu v našej kuchyni,určite recept využijem
haji
Určo výborný perník a vláčný jablíčky, krásně, předpisově nakrájeno!
gidasz
Práve ho pečiem, aký lekvár mám použiť na potretie?
ancicka
@Gidasz (19.11.2016 16:02)

dobrý je pikantnejší lekvár,napr ribezľový.Môže použiť jaký máš doma,aj tak nepokaziš .
gidasz
Ďakujem za radu, použila som broskyňový, dnes pečiem opäť, všetkým chutil a po prvom sa len zaprášilo. Dnes použijem ríbezľový. Fakt vynikajúci recept.

karolka
Mali prísť vnučky, tak som upiekla koláč podľa Tvojho receptu. Mal veľký úspech. Ďakujem za výborný recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia