Jablkový páj
Ádám Soós
šéfcukrár hotela DoubleTree by Hilton v Bratislave, 5. augusta 2015
šéfcukrár hotela DoubleTree by Hilton v Bratislave, 5. augusta 2015
Foto: Ľuboš Pilc
10
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Jablká ošúpeme, nakrájame na malé kocky a dáme variť. Pridáme citrónovú šťavu, cukor, vanilkový struk a varíme až do zmäknutia asi 10 minút. Vanilkový struk vyberieme.
- 2
Cesto: Múku s cukrom a so štipkou soli zmiešame, pridáme maslo a vajíčko. Zmes dôkladne spracujeme, až kým nevznikne hladké cesto. Cesto zabalíme do potravinovej fólie a necháme dve hodiny odstáť v chladničke.
- 3
Okrúhlu formu vymastíme a vysypeme múkou. Cesto vyberieme z chladničky, rovnomerne roztlačíme po celej forme, popicháme vidličkou a polejeme jablčným pyré.
- 4
Navrch poukladáme na tenko nakrájané očistené jablká, posypeme vanilkovým cukrom a potrieme tenkou vrstvou marhuľového džemu, aby jablká dostali zlatú farbu. Pečieme asi 30 minút pri teplote 180°C.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu