Jablkový zákusok
Jablkový zákusok

Jablkový koláčik s pudingom fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 1. novembra 2019
Jablkový koláčik s pudingom (fotorecept)
Foto: olinecka

Na tento jesenný čas, pre hostí, alebo len tak.

45 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
300 g
130 g
130 g (alebo Palmarin)
1/2 bal.
2 ks
Plnka:
6 ks stredné, nastrúhané
3-4 PL
2 bal.
600 ml (100 %)
Dokončenie:
400 - 500 ml (30 %)
1 bal.
 (na posypanie)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny na cesto.

    Jablkový koláčik s pudingom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Suroviny na jablkovú plnku.

    Jablkový koláčik s pudingom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Múku preosejeme do väčšej misy pridáme cukor, vajíčka, prášok do pečiva a zmäknuté maslo pokrájané na menšie kúsky.

    Jablkový koláčik s pudingom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rukou vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do fólie a dáme do chladničky aspoň na 1 hodinu stuhnúť.

    Jablkový koláčik s pudingom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Z vanilkových pudingov, cukru a džúsu uvaríme hustý puding, ktorý zakryjeme fóliou a necháme vychladnúť. Jablká ošúpeme a postrúhame.

    Jablkový koláčik s pudingom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vychladené cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm na veľkosť plechu 30x40 cm. Plech vymastíme a vysypeme múkou. Cesto pomocou valčeka prenesieme na plech, pritlačíme rukou a popicháme vidličkou.

    Jablkový koláčik s pudingom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Puding spojíme s nastrúhanymi jablkami, premiešame a rovnomerne natrieme na cesto.

    Jablkový koláčik s pudingom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 30 minút.

    Jablkový koláčik s pudingom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Upečený koláč necháme vychladnúť. Smotanu vyšľaháme so Smetafixom.

    Jablkový koláčik s pudingom (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Vychladnutý koláč potrieme šľahačkou a dáme do chladničky aspoň na 2 -3 hodiny stuhnúť. Pred podávaním posypeme mletou škoricou. Dobrú chuť.

    Jablkový koláčik s pudingom (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

12 komentárov k receptu
Receptov na jablkové koláče nie je nikdy dosť, vždy sú vítané.
Na jablkové dávam šľahačku iba ako "pridanú hodnotu". Šľahačku si dávajú iba vnučky, množstvo podľa chuti a vzory z nej podľa fantázie, dospelým tie kalórie nechýbajú, a keď majú aj oni chuť, tak si ju pridajú sami -:))

Pridaj komentár k receptu: