Jablkový koláčik s pudingom fotorecept
Foto: olinecka
Na tento jesenný čas, pre hostí, alebo len tak.
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
300 g |
|
130 g |
|
130 g (alebo Palmarin) |
|
1/2 bal. |
|
2 ks |
|
Plnka: | |
6 ks stredné, nastrúhané |
|
3-4 PL |
|
2 bal. |
|
600 ml (100 %) |
|
Dokončenie: | |
400 - 500 ml (30 %) |
|
1 bal. |
|
(na posypanie) |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny na cesto.
-
2
Suroviny na jablkovú plnku.
-
3
Múku preosejeme do väčšej misy pridáme cukor, vajíčka, prášok do pečiva a zmäknuté maslo pokrájané na menšie kúsky.
-
4
Rukou vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do fólie a dáme do chladničky aspoň na 1 hodinu stuhnúť.
-
5
Z vanilkových pudingov, cukru a džúsu uvaríme hustý puding, ktorý zakryjeme fóliou a necháme vychladnúť. Jablká ošúpeme a postrúhame.
-
6
Vychladené cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm na veľkosť plechu 30x40 cm. Plech vymastíme a vysypeme múkou. Cesto pomocou valčeka prenesieme na plech, pritlačíme rukou a popicháme vidličkou.
-
7
Puding spojíme s nastrúhanymi jablkami, premiešame a rovnomerne natrieme na cesto.
-
8
Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 30 minút.
-
9
Upečený koláč necháme vychladnúť. Smotanu vyšľaháme so Smetafixom.
-
10
Vychladnutý koláč potrieme šľahačkou a dáme do chladničky aspoň na 2 -3 hodiny stuhnúť. Pred podávaním posypeme mletou škoricou. Dobrú chuť.
Ďakujem za komentár som rada, že sa recept, páči.
Ďakujem.
Ďakujem za komentár, pozdravujem.
Ďakujem, vyskúšaj, nesklame.
Veru fajnový.
Na jablkové dávam šľahačku iba ako "pridanú hodnotu". Šľahačku si dávajú iba vnučky, množstvo podľa chuti a vzory z nej podľa fantázie, dospelým tie kalórie nechýbajú, a keď majú aj oni chuť, tak si ju pridajú sami -:))