Jablkový zákusok

Jablkový koláčik s pudingom (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Na tento jesenný čas, pre hostí, alebo len tak.

45 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny na cesto.
  2. Suroviny na jablkovú plnku.
  3. Múku preosejeme do väčšej misy pridáme cukor, vajíčka, prášok do pečiva a zmäknuté maslo pokrájané na menšie kúsky.
  4. Rukou vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do fólie a dáme do chladničky aspoň na 1 hodinu stuhnúť.
  5. Z vanilkových pudingov, cukru a džúsu uvaríme hustý puding, ktorý zakryjeme fóliou a necháme vychladnúť. Jablká ošúpeme a postrúhame.
  6. Vychladené cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm na veľkosť plechu 30x40 cm. Plech vymastíme a vysypeme múkou. Cesto pomocou valčeka prenesieme na plech, pritlačíme rukou a popicháme vidličkou.
  7. Puding spojíme s nastrúhanymi jablkami, premiešame a rovnomerne natrieme na cesto.
  8. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 30 minút.
  9. Upečený koláč necháme vychladnúť. Smotanu vyšľaháme so Smetafixom.
  10. Vychladnutý koláč potrieme šľahačkou a dáme do chladničky aspoň na 2 -3 hodiny stuhnúť. Pred podávaním posypeme mletou škoricou. Dobrú chuť.