Jablkový zákusok
Jablkový koláčik s pudingom (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Na tento jesenný čas, pre hostí, alebo len tak.
45 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravíme si suroviny na cesto.
- Suroviny na jablkovú plnku.
- Múku preosejeme do väčšej misy pridáme cukor, vajíčka, prášok do pečiva a zmäknuté maslo pokrájané na menšie kúsky.
- Rukou vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do fólie a dáme do chladničky aspoň na 1 hodinu stuhnúť.
- Z vanilkových pudingov, cukru a džúsu uvaríme hustý puding, ktorý zakryjeme fóliou a necháme vychladnúť. Jablká ošúpeme a postrúhame.
- Vychladené cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm na veľkosť plechu 30x40 cm. Plech vymastíme a vysypeme múkou. Cesto pomocou valčeka prenesieme na plech, pritlačíme rukou a popicháme vidličkou.
- Puding spojíme s nastrúhanymi jablkami, premiešame a rovnomerne natrieme na cesto.
- Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 30 minút.
- Upečený koláč necháme vychladnúť. Smotanu vyšľaháme so Smetafixom.
- Vychladnutý koláč potrieme šľahačkou a dáme do chladničky aspoň na 2 -3 hodiny stuhnúť. Pred podávaním posypeme mletou škoricou. Dobrú chuť.