Foto: evani
Keďže jabĺk je ešte plná komora :)
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Najprv zmiešame suché suroviny múka, cukor, soľ. Postupne prilievame olej a mlieko rastlinné. Vpracujeme si cesto. Keď už máme cesto hladké, necháme ho oddýchnuť v chaldniečke, ja ho balím do fólie potravinárskej.
- 2
Zaiaľ kým máme cesto v chladničke, ošúpeme a nakrájame si jablká. Dve - tri na plátky, ostatne postrúhame pokvapkáme citrónom, pridáme cukor a necháme postáť.
- 3
Tak trištvrtinú cesta vyváľame na tenky plát cca 4 mm. Dáme do vymazaného plechu okrúhleho. Naukládame na plátky nakrájame jablká po celom dne koláča. Na to ukladáme vyžmíkané, postruhané jablká.
- 4
Zvýšné cesto tiež vyvaľkáme, pokrájame na tenke prúžky a ukladáme na koláč.
- 5
Rozmiešame 1 PL cukru s 3 PL mlieka a polemeje vrch koláča. pečieme do zlatista na 180 stupňoch.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem, treba vyskúšať :)