Jablkový koláč

Autor receptu: evani

Keďže jabĺk je ešte plná komora :)

30 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv zmiešame suché suroviny múka, cukor, soľ. Postupne prilievame olej a mlieko rastlinné. Vpracujeme si cesto. Keď už máme cesto hladké, necháme ho oddýchnuť v chaldniečke, ja ho balím do fólie potravinárskej.
  2. Zaiaľ kým máme cesto v chladničke, ošúpeme a nakrájame si jablká. Dve - tri na plátky, ostatne postrúhame pokvapkáme citrónom, pridáme cukor a necháme postáť.
  3. Tak trištvrtinú cesta vyváľame na tenky plát cca 4 mm. Dáme do vymazaného plechu okrúhleho. Naukládame na plátky nakrájame jablká po celom dne koláča. Na to ukladáme vyžmíkané, postruhané jablká.
  4. Zvýšné cesto tiež vyvaľkáme, pokrájame na tenke prúžky a ukladáme na koláč.
  5. Rozmiešame 1 PL cukru s 3 PL mlieka a polemeje vrch koláča. pečieme do zlatista na 180 stupňoch.