Jablkový koláč
Jablkový koláč

Jablkový koláč z hrnčeka fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 17. septembra 2022
Jablkový koláč z hrnčeka (fotorecept)
Foto: olinecka

Je čas zberu jabĺk a tak nie je problém upiecť tento koláčik. Zvládne ho aj začiatočník jednoducho a rýchlo.

24 ks
porcií
30 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
4-5 ks stredné
1 hrnček (200 ml)
1 hrnček
1/2 hrnčeka
1 hrnček (vlažné)
2 ks
1 bal.
2 ČL
2 PL
1 ČL
1 bal.
Na potretie:
 (alebo džem)
Čokoládová poleva:
200 g
150-180 ml (18 %)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Suroviny na cesto.

    Jablkový koláč z hrnčeka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Jablká umyjeme, osušíme a nastrúhame na strúhadle do väčšej misy. K vajíčkam pridáme kryštálový a vanilínový cukor a vymiešame mixérom. Pridáme striedavo olej a mlieko. Múku preosejeme, spojíme s práškom do pečiva, škoricou, sódou, kakaom a po častiach vmiešame do vaječného základu. Nakoniec do cesta primiešame nastrúhané jablká. Plech 25x30 cm vymastíme maslom a vysypeme múkou.

    Jablkový koláč z hrnčeka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na plch rovnomerne rozotrieme pripravené cesto. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a koláč pečieme 40 minút. Špajľou kontrolujeme, či je cesto upečené.

    Jablkový koláč z hrnčeka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vychladnutý koláč potrieme lekvárom alebo džemom. Pripravíme suroviny na čokoládovú polevu.

    Jablkový koláč z hrnčeka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, stiahneme z kúpeľa a po lyžiciach vmiešame kyslú smotanu.

    Jablkový koláč z hrnčeka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Čokopolevou polejeme vrch koláča, uhladíme a dáme do chladničky stuhnúť.

    Jablkový koláč z hrnčeka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pred podávaním pokrájame na kocky. Dobrú chuť.

    Jablkový koláč z hrnčeka (fotorecept) - obrázok 7
Recept je zaradený do kategórií:
Ovocné, Slovenská kuchyňa, Dezerty, Na sladko, Koláče, Pečené

Diskusia k receptu

haji
Vděčný, jednoduchý receptík, svkělá chuť koláča. S kopečkem šlehačky je bezkonkurenční. Krásné foto!
olinecka
Som rada varechači, že som potešila týmto jednoduchým receptom. Ďakujem za nahliadnutie receptu. Každý komentár potešil, ďakujem Vám.
luwinka
Presne tento recept na tento koláčik mám už od roku 1999 opísaný v pisanke.Vsetko je rovnaké,len ja mám v ňom napísané ešte pridať hrsť posekanych orechov.Uz som ho x krát piekla je naozaj vynikajúci.V tvojom prevedení @olinecka sa mi páči,aj si dobre nafotila, veľmi pekná práca a máš pravdu tento koláčik zvládnu aj začiatočníci.Nic ťažké a výsledok mňam.👌
marienka44
Pekne vyzerá a aj iste chutí vynikajúco. U nás nepredávajú kyslú smotanu 18 %. Len max, 16 %-nú.
olinecka
@cesminaz (18.9.2022 21:09)

Ako píšeš ide čokoláda, lekvar(džem) idú spolu dodáva chuť. Ďakujem som rada, že sa recept páči.
janamaria
jeden hrncek muky,je malo. mala som to riedsie ako cesto na palacinky a tak som pridala este jeden hrncek muky a vyslo to.Super dobry!

Zaujímavé video z archívu TV Varecha