Jablkový koláč z hrnčeka fotorecept
Foto: olinecka
Je čas zberu jabĺk a tak nie je problém upiecť tento koláčik. Zvládne ho aj začiatočník jednoducho a rýchlo.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
4-5 ks stredné |
|
1 hrnček (200 ml) |
|
1 hrnček |
|
1/2 hrnčeka |
|
1 hrnček (vlažné) |
|
2 ks |
|
1 bal. |
|
2 ČL |
|
2 PL |
|
1 ČL |
|
1 bal. |
|
Na potretie: | |
(alebo džem) |
|
Čokoládová poleva: | |
200 g |
|
150-180 ml (18 %) |
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto.
-
2
Jablká umyjeme, osušíme a nastrúhame na strúhadle do väčšej misy. K vajíčkam pridáme kryštálový a vanilínový cukor a vymiešame mixérom. Pridáme striedavo olej a mlieko. Múku preosejeme, spojíme s práškom do pečiva, škoricou, sódou, kakaom a po častiach vmiešame do vaječného základu. Nakoniec do cesta primiešame nastrúhané jablká. Plech 25x30 cm vymastíme maslom a vysypeme múkou.
-
3
Na plch rovnomerne rozotrieme pripravené cesto. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a koláč pečieme 40 minút. Špajľou kontrolujeme, či je cesto upečené.
-
4
Vychladnutý koláč potrieme lekvárom alebo džemom. Pripravíme suroviny na čokoládovú polevu.
-
5
Na vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, stiahneme z kúpeľa a po lyžiciach vmiešame kyslú smotanu.
-
6
Čokopolevou polejeme vrch koláča, uhladíme a dáme do chladničky stuhnúť.
-
7
Pred podávaním pokrájame na kocky. Dobrú chuť.
Ako píšeš ide čokoláda, lekvar(džem) idú spolu dodáva chuť. Ďakujem som rada, že sa recept páči.
Som rada, že recepty pred rokmi sú vzácne, teraz.
Ja som mala 1 hrnček je to aj niekedy aká je múka..Dobré si vymyslela, poradila si si... Dobré...