Jablkový koláč

Jablkový koláč z hrnčeka (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Je čas zberu jabĺk a tak nie je problém upiecť tento koláčik. Zvládne ho aj začiatočník jednoducho a rýchlo.

24 ks
porcií
30 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na cesto.
  2. Jablká umyjeme, osušíme a nastrúhame na strúhadle do väčšej misy. K vajíčkam pridáme kryštálový a vanilínový cukor a vymiešame mixérom. Pridáme striedavo olej a mlieko. Múku preosejeme, spojíme s práškom do pečiva, škoricou, sódou, kakaom a po častiach vmiešame do vaječného základu. Nakoniec do cesta primiešame nastrúhané jablká. Plech 25x30 cm vymastíme maslom a vysypeme múkou.
  3. Na plch rovnomerne rozotrieme pripravené cesto. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a koláč pečieme 40 minút. Špajľou kontrolujeme, či je cesto upečené.
  4. Vychladnutý koláč potrieme lekvárom alebo džemom. Pripravíme suroviny na čokoládovú polevu.
  5. Na vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, stiahneme z kúpeľa a po lyžiciach vmiešame kyslú smotanu.
  6. Čokopolevou polejeme vrch koláča, uhladíme a dáme do chladničky stuhnúť.
  7. Pred podávaním pokrájame na kocky. Dobrú chuť.