Jablkový koláč
Jablkový koláč s vôňou perníka (fotorecept)
Autor receptu: helena10
Dokáže ho upiecť každý. Postup- Používala som hrnček s objemom 250 ml a okrúhlu formu s priemerom 24 cm.
- Najprv očistím, ošúpem jablká a nakrájam ich na menšie kocky. Polejem citrónovou šťavou a nechávam v uzatvorenej nádobe bokom stáť.
- Na cesto vyšľahám do hustej peny celé vajcia s cukrami a štipkou soli. Prilievam olej, prešľahám na najmenších otáčkach. Postupne pridám aj múku s kypriacim práškom do perníka, sódou bikarbónou, škrobom, mletým makom. Nakoniec primiešam kyslú smotanu. Do tohto cesta vsypem nakrájané jablká a riadne lopatkou vymiešam.
- Jablkové cesto rozotieram do formy na pečenie, ktorej dno som vyložila papierom na pečenie a boky formy som namastila tukom a posypala hrubou múkou.
- Vo vyhriatej rúre na 180 stupňov pečiem 50 minút. Každý pečie podľa svojej rúry.
- Povrch vychladnutého koláča polievam čokoládovou polevou a nechávam čokoládu stuhnúť.
- Pred chvíľou bola ochutnávka - mňam, mňam !
|