Jablkový koláč

Jablkový koláč s vôňou perníka (fotorecept)

Autor receptu: helena10

Dokáže ho upiecť každý.

Suroviny

Postup

  1. Používala som hrnček s objemom 250 ml a okrúhlu formu s priemerom 24 cm.
  2. Najprv očistím, ošúpem jablká a nakrájam ich na menšie kocky. Polejem citrónovou šťavou a nechávam v uzatvorenej nádobe bokom stáť.
  3. Na cesto vyšľahám do hustej peny celé vajcia s cukrami a štipkou soli. Prilievam olej, prešľahám na najmenších otáčkach. Postupne pridám aj múku s kypriacim práškom do perníka, sódou bikarbónou, škrobom, mletým makom. Nakoniec primiešam kyslú smotanu. Do tohto cesta vsypem nakrájané jablká a riadne lopatkou vymiešam.
  4. Jablkové cesto rozotieram do formy na pečenie, ktorej dno som vyložila papierom na pečenie a boky formy som namastila tukom a posypala hrubou múkou.
  5. Vo vyhriatej rúre na 180 stupňov pečiem 50 minút. Každý pečie podľa svojej rúry.
  6. Povrch vychladnutého koláča polievam čokoládovou polevou a nechávam čokoládu stuhnúť.
  7. Pred chvíľou bola ochutnávka - mňam, mňam !