Jablkový koláč

Jablkový koláč s pudingovým krémom

Autor receptu: helena10

Cesto je jablkové z odmerkového hrnčeka, krém pudingovo-maslový. Spotrebovala som zostatky niektorých surovín.

Suroviny

Postup

  1. Očistené, ošúpané jablká nastrúham a polejem trochou citrónovej šťavy.
  2. Celé vajcia poriadne vyšľahám s cukrami a štipkou soli. Postupne pridávam olej, krupicu doplnenú múkou zmiešanú s práškom do pečiva a bez šupky nastrúhané jablká aj so šťavou. Premiešam.
  3. Cesto vylievam na plech 20 x 35 cm. Plech som nastriekala sprejom na pečenie.
  4. Pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov za 30 minút. Kontrola dreveným špáradlom. Upečený korpus nechávam vychladnúť.
  5. Zatiaľ si uvarím puding zo zlatých klasov, mlieka, cukrov a ja som pridala kakao, ktoré som chcela spotrebovať. V teplom pudingu vymiešam maslo izbovej teploty tak, aby sa suroviny spojili. Každý si môže uvariť puding podľa vlastnej chuti.
  6. Na vychladený koláč natieram vlažný pudingovo-maslový krém. V chladničke nechávam 1 hodinu.
  7. Vrch koláča som posypala čokoládovými zdobiacimi cukríkmi.