Jablkový koláč
Jablkový koláč s pudingovým krémom
Autor receptu: helena10
Cesto je jablkové z odmerkového hrnčeka, krém pudingovo-maslový. Spotrebovala som zostatky niektorých surovín.
Postup
- Očistené, ošúpané jablká nastrúham a polejem trochou citrónovej šťavy.
- Celé vajcia poriadne vyšľahám s cukrami a štipkou soli. Postupne pridávam olej, krupicu doplnenú múkou zmiešanú s práškom do pečiva a bez šupky nastrúhané jablká aj so šťavou. Premiešam.
- Cesto vylievam na plech 20 x 35 cm. Plech som nastriekala sprejom na pečenie.
- Pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov za 30 minút. Kontrola dreveným špáradlom. Upečený korpus nechávam vychladnúť.
- Zatiaľ si uvarím puding zo zlatých klasov, mlieka, cukrov a ja som pridala kakao, ktoré som chcela spotrebovať. V teplom pudingu vymiešam maslo izbovej teploty tak, aby sa suroviny spojili. Každý si môže uvariť puding podľa vlastnej chuti.
- Na vychladený koláč natieram vlažný pudingovo-maslový krém. V chladničke nechávam 1 hodinu.
- Vrch koláča som posypala čokoládovými zdobiacimi cukríkmi.