Jablkový koláč
Jablkový koláč s mandľovými lupienkami
Autor receptu: redakcia
Výbornú chuť dodávajú jablkovému koláču mandle a agávový sirup.
8 ks porcií |
20 minút príprava |
50 minút na 170 °C |
Postup
- Vajcia vyšľaháme s kokosovým cukrom do nadýchanej peny. Postupne prilievame rozpustený a vychladnutý kokosový tuk.
- Múku zmiešame so sódou bikarbónou a po tretinách primiešavame do vaječnej hmoty. Formu na pečenie s priemerom 20-22 centimetrov vyložíme papierom na pečenie, boky vymastíme olejom. Vylejeme do nej hotové cesto a zarovnáme ho.
- Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C asi 40 minút.
- Jablká umyjeme, ošúpeme, rozpolíme, jadrovník vyrežeme a jabĺčka nakrájame na malé kocky.
- Korpus vyberieme z rúry, na vrch naukladáme kúsky jabĺk, posypeme mandľovými lupienkami, polejeme agávovým sirupom
a pečieme pri rovnakej teplote ešte asi 10 minút.