Jablkový koláč

Jablkový koláč s mandľovými lupienkami

Autor receptu: redakcia

Výbornú chuť dodávajú jablkovému koláču mandle a agávový sirup.

8 ks
porcií
20 minút
príprava
50 minút
na 170 °C

Postup

  1. Vajcia vyšľaháme s kokosovým cukrom do nadýchanej peny. Postupne prilievame rozpustený a vychladnutý kokosový tuk.
  2. Múku zmiešame so sódou bikarbónou a po tretinách primiešavame do vaječnej hmoty. Formu na pečenie s priemerom 20­-22 centimetrov vyložíme papierom na pečenie, boky vymastíme olejom. Vylejeme do nej hotové cesto a zarovnáme ho.
  3. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C asi 40 minút.
  4. Jablká umyjeme, ošúpeme, rozpolíme, jadrovník vyrežeme a jabĺčka nakrájame na malé kocky.
  5. Korpus vyberieme z rúry, na vrch naukladáme kúsky jabĺk, posypeme mandľovými lupienkami, polejeme agávovým sirupom a pečieme pri rovnakej teplote ešte asi 10 minút.