Jablkový koláč podľa BÁJEČNEJ ŽENY fotorecept

dorisa - fotkadorisa, 17. januára 2011
Jablkový koláč podľa BÁJEČNEJ ŽENY (fotorecept)
Foto: dorisa

Vyhliadla som si recept u kamošky, na jablkový závin. Pozdával sa mi a opísala som si ho. Ale, aké bolo moje prekvapenie,keď, hneď Zobraziť celý popisVyhliadla som si recept u kamošky, na jablkový závin. Pozdával sa mi a opísala som si ho. Ale, aké bolo moje prekvapenie,keď, hneď sa mi nedalo zo surovín vypracovať cesto.....tak, som to zavrhla, a spravila som čary-máry a ,že urobím koláč, len tak, čo ma napadne s použitím pripravených surovín. Som rada, že sa to dá jesť,nie je to síce závin,ale drobenkový koláč,ktorý má drobenku aj na spodu,aj na vrchu:)))Takže, už nebudem piecť podľa uvedeného časopisu, prisahám.

15
porcií
10 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g
7 PL
1 ks
700 g, nastrúhané
100 g (mandle)
1 balíček
z 1/2 ks
1 PL
100 g
3 KL
50 g




Postup

  1. 1

    Pripravila som si suroviny na povodný koláč, niektoré som nevyužila.

    Jablkový koláč podľa BÁJEČNEJ ŽENY (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z hladkej múky, oleja a vajca som chcela vypracovať cesto, ale sa mi nedarilo, tak som spravila mrvenku.

    Jablkový koláč podľa BÁJEČNEJ ŽENY (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Túto som rozložila na malý plech, a to polovicu z celej hmoty.

    Jablkový koláč podľa BÁJEČNEJ ŽENY (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom som na tuto zmes navrstvila postruhané jablká z pohára, posypala cukrom, škoricou, dala hrozienka namočené v rume, pokvapkala šťavou z pol citróna, a hodina na to orechy vlašské, nedrvené.

    Jablkový koláč podľa BÁJEČNEJ ŽENY (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Nakoniec som na to nasypala druhú polovicu nepodareného mrvenkového cesta a ešte som rozdrobila na to keksy Marína. Pred pečením som dala na plech aj kúsky masla.

    Jablkový koláč podľa BÁJEČNEJ ŽENY (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Koláč som upiekla na 180 stupňoch cca 35-40 minút, posledných10 minút zakrytý alobalom. Potom koláčik rozkrájame a poprášime práškovým cukrom a dáme rodine, nech ho zjedia. Je to skoro ako jablkové pyté. No, čo už , nie každy deň je" posvícení",aj ked koláčik je štavnaty a chutný,ale ten,ktorý som povodne chcela piecť to nie je.

Diskusia k receptu

1ariana
Neviem v čom mohla byť chyba. Vidím, že ani cukor nejde do cesta. Možno v tlači zabudli niečo pripísať. Mne sa to stalo s receptom odtiaľto. Tiež som nie a nie pripraviť cesto na vykrajovanie..tak som pridávala maslo, až kým sa nescelilo. Ale nebolo to ono. Zjedli sme to, ale už to robiť nebudem. Tiež neviem kde bola chyba, ale občas sa to stáva.
vavan
Tam určite chýba cukor a nejaká tekutina zato sa ti to nedalo spojiť ale si sa vynašla hlavná vec že chutilo.
evanaaa
Okrem vajca a oleja je tam na to množstvo múky asi len málo tekutín. Alebo viac vajec treba? Je ozaj možné že v recepte s anašla chyba, ale je dobré, že ti z toho niečo vyšlo, tie jabĺčka to napravili.
orchidea
Aj ja mám zlú skúsenosť s týmto časopisom, chcela som raz robiť jeden čokoládovy zákusok a ako som čítala, tak som čítala, žiadna surovina čo by zahustila cesto, samé tekuté suroviny, žiadna múka ani nič podobné, tak som to vzdala. A veru od vtedy čo chodím na "varechu" už časopisy kvôli receptom nekupujem, načo aj no nie?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia