Jablkový koláč fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 23. septembra 2015
Jablkový koláč (fotorecept)
Foto: olinecka

Dozreli jablká a tak u nás jablkove máme radi.Tento koláč upečie aj začiatočník.

30 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
160 g
1
125 g
štipka
z 1 citrónu
3 ks
250 g
2 ČL
2 PL
 na vymastenie formy
750 g
3 PL
 na posypanie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Jablká očistime zbavime jadernikov a nakrajáme na tenšie plátky,ktoré pokvapkáme citrónovou šťavou.Maslo na panvici rozpustíme a pridáme jablká ,ktoré trocha opečieme z oboch strán môžme pridať aj cukor na jablká podľa sladkosti.Ja som pridala trstinovy lebo boli kyslé,necháme vychladnúť .

    Jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zmäknute maslo ,práškovy cukor,soľ,vanilku vymiešame do penista.Postupne pridáme citrónovú kôru nastruhanu, po jednom vajičku ,mlieko ,dobré zašľahame.Nakoniec pridáme múku zmiešanu s práškom do pečiva,získame tuhšie cesto.Tortovu formu si vymastime maslom a rozotrieme cesto na vrch poukladame platky jablk,aby sa nám prekryvali.Rúru si vyhrejeme na 200 stupňov a pečieme 45 minút.

    Jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Upečený koláč vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.

    Jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Takto vyzerá v reze je vynikajúci.

    Jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

16 komentárov k receptu
@olinecka ,dnes som skusila tvoj jablkovy kolac.JE vynikajuci.Ta citronova kora v ceste dodava kolacu vynikajucu chut.Trochu som ho upravila podla seba nakolko podla mna cesto bolo hutne,tie 2 Pl mlieka bolo malo tak som ho este doriedila smotanou half & half.Mozna u mna tak reagovala bezlepkova muka,pridala som asi este 2 Pl smotany.
Masla na poprazenie jablkovych platkov som dala 2 Pl a pridala som do neho troche cukru,ked zacal karamelizovat pridala som jablka.premiesala a dusila ich na prudkom ohni aby nepustili stavu,posypala hodne skoricou,na peciaci papier v tortovke som posypala hodne struhaneho kokosus trochpu cukru a na to som striedala cesto s jablkami.Kopku jablk,kopku cesta,kde boli jablka dala som cesto,kde bolo cesto dala som jablka a takto som ho postriedala.Na vrch zvysok cesta som roztiahla aby nebolo vidno jablcka.Piekla som ho pri 200 st.C/u mna 400 F/aso po 20 min.som znizila na 280 C/350F/.Piekla som ako pises 45 min.Je vynikajuci.Ja som ho mala s kopcekom zmrzliny a manzelovy som zamiesala troche cukru do kyslej smotany,lebo chcel slahacku a tu som doma nemala.Jaaaj ,ako si chvalil,ze vraj taku chutnu slahacku este nejedol,no prave,koho by to napadlo, ak by to nebola z nudze cnost.Vdaka za vyborny recept a odporucam vyskusat hlavne bezlepkacom.Editka skus.Ja ho skusim aj so slivkami,ale tu posypem spodok orechami,alebo urobim kombinaciu s makom.Dam vediet ako to dopadlo.5*****
Ja som piekla už viackrát,ale je naozaj vynikajúci.Pečiem ho presne podľa receptu,len som pridala do jablk troška Zlatého klasu,lebo mi jablká pustili šťavu,tak na zahustenie.
aj ja som vyskusala, dlho som totiz hladala cesto taketo hutne, aby mi ostalo ovocie na vrchu. Pouzila som cerstve hrusky (bez dusenia) nakrajane na tenke mesiaciky a posypala som skoricovou drobenkou. Bolo to vyborne.....

Pridaj komentár k receptu: