Foto: salinka
Recept mám z rakúskych stránok internetu. Skúšala som ho prvýkrát a príjemne ma prekvapil. Použité jablká majú chuť marhúľ:-) Podelím sa s vami, vyskúšajte.
porcií
príprava
na 175 °C
Suroviny
6 ksstredné asi 125 gr |
|
4 PL |
|
125 gr |
|
100 gr |
|
1 ks |
|
trošku |
|
2 ks |
|
175 gr |
|
1/2 balíčka |
|
20 gr |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Jablká ošúpeme, prekrojíme, zbavíme jadra. Polovice jabĺk z vonkajšej strany niekoľkokrát pozdĺžne narežeme, ale nie úplne. Pokvapkáme citrónom.
-
2
Medzitým vymiešame maslo, štipku soli, vanilkový a práškový cukor.
-
3
Postupne primiešame vajcia.
-
4
Nakoniec preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.
-
5
Tortovú formu s priemerom 26 cm (ja som použila klasickú formu) vymastíme a vysypeme hrubou múkou. Uložíme cesto a navrch uložíme jablká. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 170 stupňov asi 40 minút.
-
6
Kým začne rozvoniavať torta, nasucho opražíme mandľové lupienky.
-
7
Marhuľový džem necháme chvíľu ohriať v mikrovlnke, zmiešame s 1 PL práškového cukru. Keď bude torta takmer hotová, vyberieme ju, natrieme jablká pripravenou zmesou, posypeme opraženými lupienkami a dáme ešte na 10 minút zapiecť. Hotovo.
-
8
Skôr som nemohla pridať tento recept, bol obsadený PC :-)
prepac, recept nehodnotim lebo nemam rada sladke ale pekny je
@havinko , tento koláč je stará záležitosť a jasné, že človek nestíha všetky recepty:-( A v KK mám naukladaných toľko pokladov....len času nieto. A ty máš viacej tých psíčkov?