Sacherova torta

Sacherova torta
Foto: andys
abendAbend, recept pridal: 15. marca 2010 11:03Ďalšie jeho recepty

Vyskúšala som rôzne recepty na takúto tortu, ale tento je 100%. Recept pochádza z Viedne, od takmer 100 ročnej viedenčanky, mám ho vyskúšaný, nikdy ma nesklamal a na tejto "Sacherke" by si určite pochutila aj cisárovná Sisi. Pripravujem ju vždy keď čakám návštevy- fajnšmekerov. Za fotku ďakujeme @andys :-)

Suroviny

16
porcií
30
minút
príprava
60
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Maslo + cukor + žĺtky vymiešame do penista, pridáme roztopenú, nie horúcu čokoládu, zamiešame, na záver pridáme preosiatu múku do ktorej sme zamiešali PRDOPEČ t.j prášok do pečiva. Na záver pridáme nie veľmi pevný sneh zo 6 bielkov.Tortovú formu ( 24 cm) nevymazávam, používam papier na pečenie. Treba ho iba na dno formy. Do takto pripravenej tortovej formy nalejeme zmes a vo vyhriatej rúre pečieme 1hod. pri 180 st.Potom rúru vypneme a necháme tortu ešte 10 min. v rúre.

2

Upečenú vychladnutú tortu rozrežeme na 3 diely. Dva diely natrieme horúcim marhuľovým lekvárom a necháme do druhého dňa odpočívať.

3

Vrch torty potrieme čokoládovou polevou ktorú pripravíme z 10 dkg. čokolády a 5dkg masla, rozpustíme vo vodnom kúpeli , pozor nesmie to prejsť varom.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 21 ľudí (4,4 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • orchidea, 15. marca 2010 o 13:03
    Sacherovu tortu robievam podľa iného receptu a tiež je výborná, vyskúšam aj túto.


  • morenajea, 15. marca 2010 o 13:22
    mňam, určite skúsim. Sacher je pre mňa najlepšia torta. už sa teším


  • sovka62, 15. marca 2010 o 17:04
    Mám iný recept, ide tam oveľa viac čokolády, ale piekla som ju len raz, nechutila nám. Bola ťažká ako tehla, hustá. Takže vyskúšam túto a uvidím.


  • 1ariana, 16. marca 2010 o 11:02
    sovka62, ja som dávno hľadala recept na Sacherovu tortu, ale odkedy som mala možnosť jesť pravú značkovú Sacherovu tortu priamo z Viedne, tak ma to prešlo. Tak ako píšeš, nie je to až taká lahôdka. Ale každému chutí iné. Keďže rada vypekám tak ju vyskúšam aj ja, množno bude chutnejšia ako tá pravá.:o)


  • jerica, 16. marca 2010 o 11:19
    Nemám recept na SACHER tortu,nikdy a nikde mi nechutila , tiež som mala pocit , že je to tehla v čokoláde, nepomohla ani šlahačka ,nič proti tomu komu chutí,je to na každom z nás. Ja si pochutím na dobrej šťavnatej klasickej orechovej torte , naplnenej krémom , džemíkom , rumíkom , ešte k tomu nedeľná pohoda pri kávičke,stretnutí s priateľmi,čo k tomu dodať,pozdravujem vás všetkých čo sú na " vareche "


  • bozulka, 16. marca 2010 o 12:33
    Ja mám Sacherku rada,ale mám úplne iný recept.Múžeme vyskúšať aj tento.


  • roska, 16. marca 2010 o 17:05
    Mne sa Sacher torta spája s mojou prvou svadbou. Nechutila mi a ani manželstvo sa nevydarilo. Ale asi nie kôli tej torte.


  • roska, 16. marca 2010 o 17:06
    V slove kvôli vždy zabudnem na "v".


  • anica, 16. marca 2010 o 17:48
    Je asi pravda, že nie je Sacherova torta ako Sacherova torta. Ja som jedla vynikajúcu v jednej bratislavskej kaviarni, ale aj menej chutnú v inej. Sama som ju ešte nepiekla, hoci sa už dlhší čas chystám. Preto ma len prekvapilo, prečo "nie veľmi pevný sneh"?? S tým som sa stretla prvý raz. Vždy keď robím sneh tak sa ho snažím urobiť čo najpevnejší (aby stál), tak som to vždy počula alebo čítala.


  • braxi, 16. marca 2010 o 19:10
    Jerica....prosím Ťa daj recept na tú šťavnatú orechovú tortu...ďakujem vopred...Sacherku tiež nemusím.


  • kuchticka, 17. marca 2010 o 04:02
    Nikdy som predtym nejedla Sacherovu tortu, len som o nej pocula "basnit". Tak som raz na narodenony mojho syna chleca vsetkych prekvapit niecim novym, ale bola to skor katastrofa.
    Upiekla som sacherovu tortu podla asi 100x vyskusaneho receptu mojej znamej. Bola tvrda, ako pise sovka. Hanbila som som sa za moj nepodarok. Od tej doby peciem moje overene: orechovu, kavovu, cokoladovu ci ovocnu.


  • oblizprst, 19. marca 2010 o 16:19
    Myslím, že pri Sacherovej torte je treba dodržať technológiu, inak z nej bude naozaj hnedá tehla. Ak to nedodržíte, tak aj výsledok bude pre psa. Asi ani ten ju nezožerie. Ale ak to dodržíte presne ako to napísala @abend , tak výsledok bude zaručene príjemným prekvapením.


  • marlen, 9. apríla 2010 o 22:16
    tu je zvykom, že torta má mať nadýchané cesto. a v tom je ten vtip sacherky. a nie je ani čokoláda ako čokoláda..........


  • forneta, 25. apríla 2010 o 13:25
    sacherova torta as wiedenká zacherowa torta..., poznáám... mám ju w knihe a skoro takto napíísanúúú... mošno máme tie isté knihy... WÁÁÁÁUU!!!
    PS: newšíímajte si ma... preskakujem mi... xDxDxD lepše powedané mi hrabe... xDxDxD
    ja som dobrýý uyoo... xDxDxDxD


  • evika0109, 31. augusta 2010 o 23:49
    vyskusala som ju a bola vyborna aj s nesladenou slahackou ale muku som musela pridavat opatrne aby torta nebola velmi tuha


  • 3sandra3, 4. septembra 2010 o 10:18
    ano, táto sacherka je výborná, tiež mám tento istý recept :-)


  • evica3, 26. januára 2011 o 09:58
    Abend, ďakujem ti veľmi pekne za tento recept. "Nebičko v papuľke", je úžasná, celá moja rodina ju miluje.


  • alexis9, 26. januára 2011 o 18:46
    Mamca piekla tuto Sacherku, bola vynikajuca...Vo Viedni som si tiez kupil Original Sachertorte a musim skonstatovat, ze cesto bolo taaake iste, len cokoladu sme nemali tak fajne skaramelizovanu :)


  • abend, 27. januára 2011 o 18:01
    evica 3, som veľmi rada, že niekto z varecháčiek vyskúšal môj recept na Sacherku a že vám táto Sacherka chutí.


  • andys, 31. januára 2011 o 11:37
    @abend - je naozaj výborná, návštevy potvrdili, že je na nerozoznanie od originálu :)


  • abend, 31. januára 2011 o 17:32
    andys, som rada, že Ťa môj recept "oslovil", podľa fotografie ktorú si pridala sa Ti naozaj vydarila, máš ju krásnu, gratulujem.


  • andys, 31. januára 2011 o 20:33
    Ďakujem, už som ju robila viackrát, ale až teraz mi napadlo poslať foto do redakcie.


  • pamacka, 1. februára 2011 o 12:56
    sacherku milujem už dávno som nerobila


  • abend, 1. februára 2011 o 18:13
    pamacka, tak treba vyskúšať, referencie o tomto recepte sú dobré.


  • mariaklara, 16. februára 2011 o 01:25
    Vďaka za recept, ukladám do KK.


  • abend, 16. februára 2011 o 09:07
    mariaklara, verím, že vám bude Sacherka podľa môjho receptu chutiť, zatiaľnikoho nesklamala, verím, že aj Ty budeš spokojná. Prajem pekný deň.


  • kata50, 21. februára 2011 o 09:58
    Ľúbim horké čokoládové zákusky. U Sacherky je dôležité kvalitne potrieť výborným zohriatym marhuľovým lekvárom...( ako píše @abend ) a ja tam prilievam trochu rumu - do toho lekváru. No povedzte môže byť suchá???? Neverím. Tento recept je fajn. Nebojte sa ho.


  • abend, 21. februára 2011 o 10:48
    kata50, tak to by mi ani vo sne nenapadlo takéto vylepšenie Sacherky,
    najbližšie pridám aj ja rum, óóó, vlastne um, že? ale my vieme o čom hovoríme.


  • lilus159, 25. marca 2011 o 19:26
    Chcela som sa opýtať že či ten vanilkový cukor miešate do práškového predtým ako sa dáva do tých žĺtkov alebo iba na posypanie?


  • abend, 25. marca 2011 o 19:33
    @lilus 159, ospravedlňujem sa, v recepte nemám striktne napísané ale vanilkový cukor patrí do cesta, zmiešam ho s práškovým cukrom .


  • lilus159, 25. marca 2011 o 19:39
    Vôbec nevadííí...spravila som to tak istoo :)


  • smajliqa, 4. apríla 2011 o 23:18
    zajtra ju idem robit, dufam ze sa podari.. drzte prsteky :) napisem, ako chutila :)


  • abend, 5. apríla 2011 o 19:32
    smajliqa, držala som dobre všetkých 10 prstov ? Verím, že áno a torta sa Ti určite podarila.


  • nikixa, 16. apríla 2011 o 19:37
    Vynikajúca...mňam, mňam!!!
    Ďakujem za receptík. :)


  • abend, 16. apríla 2011 o 19:45
    @ nikixa, vďaka za pochvalu, porľa reakcií Varecháčiek mám pocit, že Sacherka sa uchytila. Vďaka všetkým , ktoré recept vyskúšali a sú s nim spokojné.


  • senga, 7. júla 2011 o 09:18
    Tento recept na sacherku je fantasticky....ako povedal rusky kolega mojho manzela, TO JE ONO:-)) Velka vdaka


  • abend, 7. júla 2011 o 17:29
    @senga , som veľmi rada, že si ďalšia ktorej Sacherka podľa môjho receptu chutila.Prajem pekný deň.


  • denima, 9. októbra 2011 o 22:15
    dakujem velmi pekne za skvely recept, torta sa podarila a je vynikajuca!!! odporucam aj gazdinkam, ktorym sa sacher torta premenila na tvrdu tehlu, obavala som sa toho, ale ak dodrzite presny postup, budete milo prekvapeni ;-)


  • abend, 11. októbra 2011 o 17:45
    @denima , teší ma, že aj na Slovensku vieme my, šikovné varecháčky upiecť výbornú Sacherku a nemusíme za ňou cestovať do Viedne i keď ani to by nebolo občas na zahodenie :-))


  • gabbs, 21. októbra 2011 o 13:07
    prave idem vyskusat tento receptik...este v zivote som nepiekla ziadnu tortu, tak mam stresy, ale dufam ze mi to vyjde :-) potom napisem vysledok


  • abend, 21. októbra 2011 o 17:47
    gabbs držím palce, určite sa Ti torta vydarí. :-) :-)


  • angiek, 22. októbra 2011 o 08:20
    vcera som piekla uplne identicky recept, len o 1 vajce bolo viac a aj pomer surovin trocha upraveny, aby cesto bolo vyssie, mne sa zdalo, ze tych 60 minut pecenia je velmi vela, treba davat pozor, aby korpus moc nevyschol.musela som zrezat vrch, lebo sa lupal..inak zatial vyzera dobre, uvidime ked sa rozkroji a ochutna :)


  • angiek, 23. októbra 2011 o 11:24
    no tak vcera sme si teda riadne pochutnali..navsteva sa olizovala aj za usami, mali sme k tomu slahacku...poviem vam lepsiu sacherku som este nejedla a to som jedla uz aj original :D :D


  • abend, 23. októbra 2011 o 18:39
    @angiek veľmi sa teším , že sa Ti Sacherka podľa môjho receptu podarila a návšteve chutila, a tá šľahačka ju ešte vylepšila. Prajem pekný večer :-)


  • loulula, 19. decembra 2011 o 09:43
    vyskusane, vyborna je :)


  • abend, 19. decembra 2011 o 18:12
    @loulula , teším sa, že aj u Teba tento recept zabodoval. Prajem krásne Vianoce.


  • silvia68, 20. decembra 2011 o 06:54
    @abend mám taký istý recept od kamarátky, ale nikdy som ho nepiekla, bolo tam totiž napísané: pol hodiny ručne! miešame žltky s cukrom , potom pridáme maslo a miešame ručne! ďalšiu polhodinu. Tým bola podmienená kvalita torty. V reči môjho kmeňa to znamenalo, že toto ja teda nikdy robiť nebudem. Na otázku prečo ručne, ved to by malo byť jedno, som dostala odpoved že to skúšala tak aj tak a nebolo to ono, ked to bolo v mixéri. Tak som recept hodila do šuflíka a bolo to vyriešené. Vyskúšala som ju teraz , jasnačka že v mixéri a bola super, ten teplý marhuľový lekvár má svoje čaro. teraz ráno ju robím zas , ale nie v tortovej forme , ale na malom plechu, dúfam, že bude rovnako dobrá-


  • abend, 20. decembra 2011 o 19:32
    @silvia , páči sa mi Tvoj komentár " v reči môjho kmeňa" , taktiež neviem orečo by to bolo treba miešať ručne. Takto ma tiež poúčala moja kamarátka, že kysnuté cesto musím vypracovať ručne a nie elektrickým hnetačom, lebo vraj to cesto musí cítiť teplo mojej ruky. Tak teda taký blázon nie som aby som sa zodrala v kuchyni, takže si robím po svojom a cestu teplo mojej ruky mu nechýba. Prajem pekné Vianoce.


  • 3sandra3, 29. decembra 2011 o 14:45
    idem ju piecť v sobotu, priateľ mojej neteri má narodky na Nový rok. Tak dúfam, že ho prekvapím.


  • abend, 29. decembra 2011 o 18:59
    @3sandra3 to si teda vzorová teta keď sa podujmeš upiecť tortu pre priateľa neterky, ale asi si to tá neterka zaslúži. Tak nech sa torta vydarí :-).


  • silvia68, 30. decembra 2011 o 18:16
    @abend
    kysnuté cesto robím - miesim v pekárničke a tiež mu nechýba teplo mojej ruky, stačí teplo pekárničky, ruky máme len jedny , tak si uľahčíme robotu ako sa dá, prajem krásny a veeeeeeeeeeľmi veľmi úspešný nový rok, nech sa vydarí všetko na čo si pomyslíš.


  • 3sandra3, 31. decembra 2011 o 22:06
    tak tortičku mám na zajtra pripravenú,,,dúfam, že im bude aj chutiť


  • peefg, 4. februára 2012 o 18:30
    Dobrý deň prajem,
    chcel by som sa opýtať, či mám ísť do tohto receptu, nakoľko som si prečítal všetky komentáre a ako píšete nie je to jednoduchý recept a nemusí sa podariť - to ma trošičku odrádza. Chcem spraviť priateľke na narodeniny radosť a ona ako milovníčka čokolády sa isto poteší - ak sa torta, samozrejme, podarí :). V živote som nepiekol žiadnu tortu, len koláč a aj to len jedenkrát.
    Vo varení si verím, ale v pečení to je niečo iné...
    Ďakujem za rady/tipy.
    S pozdravom
    Peter


  • abend, 5. februára 2012 o 18:34
    @peefg , nemyslím si, že recept je zložitý, naopak, je to jednoduchý a odskúšaný recept, ja som si opäť prečítala všetky komentáre a nevyznievajú negatívne, naopak, veľa Varecháčiek túto Sacherku hodnotí ako výbornú. A nemáš na nej čo pokaziť. Tak sa pusť do pečenia a urob priateľke radosť, až jej závidím takého chlapa ako si Ty. Držím palce :-)


  • peefg, 11. februára 2012 o 15:07
    Zdravím,
    Uff, dobre som sa zapotil... Včera som piekol, piekol až prepiekol, lebo som mal pocit, že cesto stále nie je upečené... ale po troške orezania spálených bokov a vrchu je celkom k svetu. Priateľke som pre istotu dnes napiekol druhú, myslím, že oveľa lepšiu. Tu "zlú" zjem ja :)
    Tak ďakujem za recept a podporu, pekný deň.
    S pozdravom
    Peter


  • kelamata, 30. marca 2012 o 11:10
    Ahojte... tak torticku som piekla prvykrat, a rovno ako darecek k narodeninam susedovi z intraku. Korpus vyzera krasne, aj ked som sa najprv zlakla, lebo sa mi v strede troska dvihlo cesto a korka praskla... ale po orezani je to OK. Uz len poliat cokoladou a nejak ocackat. Je pravda, ze som nedala vsetku muku, lebo cesto sa mi zdalo prilis tuhe... snad sa nic nestalo O:-) Drzte palce, dam vediet, ci mala uspech! ;) Dakujem za receptik!


  • pivonka, 10. apríla 2012 o 17:05
    K Veľkej noci som piekla tortu podľa tohoto receptu a krásne sa upiekla, je výborná. Všetkým odporúčam. Podrobnejšie píšem v mojom zážitku » varecha.pravda.sk/zazitky/sacherova-torta/1188-clanok.htm...


  • abend, 10. apríla 2012 o 18:37
    @pivonka so záujmom som si prečítala celý Tvoj komentár, veľmi si ma potešila, som rada,že sa Ti Sacherka podľa môjho receptu vydarila a najmä, že ju hodnotíš za chutnú a konzumovateľnú. Vďaka za Tvoj komentár :-)


  • dankajeska, 6. mája 2012 o 00:39
    ja takisto odporúčam tuto tortičku, vyskušala som ju, akurát som dala do cesta o polovicu menej čokolády, teda len 100g, aj tak sa mi zdala dost čokoládová....bola naozaj výborná, nie suchá, aké Sacherky som doteraz jedla, ale naozaj chutnučka, štavnatá..taka akurát. Ďakujem


  • abend, 7. mája 2012 o 19:08
    @dankajeska teším sa, že sa Ti tortička Sacherka vydarila a aj chutila.


  • kelamata, 12. mája 2012 o 11:25
    trošku neskôr, ale predsa...recept je úúúúžasný! :) torta mala veľký úspech, chutila aj tým, čo na ňu len pozerali. :))


  • abend, 12. mája 2012 o 16:27
    @kelamata podarilo sa Ti ma rozosmiať tým vtipným výrokom -" chutila aj tým, čo na ňu len pozerali", som rada,že sa Ti recept páči a že sa Ti tortička vydarila.:-)


  • dendissa, 7. júna 2012 o 09:23
    dufam ze mi abend co najskor odpises na moju otazku,kde nechavas odlezat prosim ta tie korpusy,v chladnicke alebo len tak v kuchyni pri izbovej teplote prikrytu s plastovym vrchnakom? dakujem


  • irenaw, 7. júna 2012 o 10:06
    mňaaam sacherka, niekto ju zbožňuje a niekto nepochopí, čo na nej ľuďom chutí. v našej rodine každý miluje našu rodinnú čokoládovú, s krémom a ovocím... a ja sacherku, bez krému a bez ovocia ;-) s horkou kávou a nesladenou šľahačkou. táto vyzerá skvele, spravím ju aj ja.


  • abend, 8. júna 2012 o 08:56
    @irenaw vyskúšaj a možno aj Tebe zachutí ako väčšine Varecháčiek.
    Držím palce pri realizácii.


  • abend, 8. júna 2012 o 09:01
    @ dendissa, ospravedlňujem sa, že Ti až dnes odpovedám, ale mám v rodine úmrtie takže som nebola na nete. Korpus nechám vychladnúť na mriežke na kuchynskej doske a potom postupujem tak ako som uviedla v recepte. Teraz som ju dopiekla, potvora na boku mi praskla a ešte sa aj nerovnako zdvihla. Budem jej musieť opraviť "fasádu".


  • marienka44, 5. augusta 2012 o 19:00
    @Abend , paci sa mi uvodne foto. Ako sa robi na poleve taka palstick, rovnomerna ozdoba ?
    Cesto podla popisu moze byt dobre. Ja som robila od inej Varecharky Sacherku a tam sa poleva robi s vodou a je to vlastne taka glazura. Vnuk povedal , ze ta moja je ako original, ktory mal moznost ochutnat z Viedne od ucitela.


  • marienka44, 5. augusta 2012 o 19:02
    @Este siom zabudla: prava Sacherka sa prekrojuje len jedenkrat, nie na 3 diely.


  • mariaklara, 5. augusta 2012 o 23:00
    Krásna tortička, ukladám.


  • abend, 7. augusta 2012 o 18:40
    @mariaklara , foto z tejto výbornej tortičky nie je odomňa, doplnila ho jedna "varecháčka", ale tortička je skutočne super. Treba vyskúšať.


  • abend, 7. augusta 2012 o 18:46
    @ marienka 44, nie som autorkou úvodného fota, doplnila ho jedna "Varecháčka" takže Ti neviem povedať ako sa robí taká krásna poleva, ja ju robím podľa popisu ako som uviedla v recepte. Nerozumiem Tvojej pripomienke, že pravá Sacherka sa prekrajuje iba jedenkrát. Recept na pravú Sacherku asi obyčajný smrtelník nezíska a Ty predsa ke´d nechceš tak ju neprekrajuj na tri diely, nie je to príkaz, recept ktorý som získala hovorí na tri diely, nemám dôvod, najmä keď to mám vyskúšané robiť inak.


  • barbaraxyz, 27. augusta 2012 o 12:03
    a žĺtok tam ide tiež 6 však? :)


  • abend, 27. augusta 2012 o 17:39
    @barbaraxyz , áno 6 žľtkov sa mieša s ...... tak ako je to uvedené v popise.


  • 3sandra3, 19. septembra 2012 o 22:37
    túto tortu som si veľmi obľúbila, idem ju znova piecť. Moja neter má 25. narodeniny.


  • slniecko37, 29. septembra 2012 o 12:57
    ja idem tiez skusat receptik, len ma trochu zarazilo, ze sa to ma piect 1 hodinu. Zda sa mi to prilis dlho. Naozaj to mam piect hodinu?


  • abend, 30. septembra 2012 o 18:38
    @slniecko37 , asi Ti príde moja odpoveď už po funuse, t.j. že máš tortu už upečenú, ale nemohla som skôr odpovedať na Tvoju otázku, bola som preč. Torta sa skutočne pečie 1hod. Chcem veriť, že sa Ti vydarila a pochutnali ste si :-)


  • womanka, 18. novembra 2012 o 10:18
    no...s kamarátkou sme piekli túto tortu pre jej nastávajúceho na narodeniny...čistý čokoholik...zhodnotil, že toto bude jeho najobľúbenejšia torta a chutila nielen jemu...našťastie sa ušlo trošku aj nám :))) môžem sľúbiť, že sme ju nerobili naposledy...ďakujem za super recept ;)


  • abend, 18. novembra 2012 o 19:10
    @womanka som rada že Ťa recept na Sacherku oslovil a že sa Ti torta podarila. Kupujem si český časopis Clanc kde v každom čísle sa venujú inej krajine. Teraz sa nadchýnali krásou a prírodnými sceneriami Rakúska a okrem iného uviedle aj recept na Sacherku. A čuduj sa svete presne tento recept čo som dala na varechu jedine čokoládovú polevu robia inak. Asi ju aj ja vyskúšam.Recept pridám na Varechu v najbližších dňoch.


  • zuzkak, 24. novembra 2012 o 10:49
    sestrina najobľúbenejšia torta, tak jej ju idem upiecť k narodeninám! som zvedavá ako sa mi podarí...:) ďakujem za recept!


  • abend, 24. novembra 2012 o 10:54
    @zuzkak , držím Ti palce, nech sa Ti tortička vydarí :-)


  • endzi, 26. novembra 2012 o 22:22
    chcem sa pokusit ju urobit,mozno buducemu zatovi,dufam že sa podarí


  • katarina139, 29. novembra 2012 o 12:41
    Dobry den chcem sa spytat kedze som ju este v zivote nerobila, ci ked potriem tie platy lekvarom mam ich nechat odpocivat kazdy zvlast alebo normalne zlepit na tortu a nechat ju tak do druheho dna? A druha vec co potom na druhy den potriem ju celu este lekvarom a natriem cokoladou alebo len cokoladu dat na tortu? dakujem moc za odpoved


  • abend, 29. novembra 2012 o 18:06
    @katarina139 , tortu prerež na 3 diely, potrieš horúcim lekvárom prvý diel, položíš naň druhý diel a potom položíš tretí diel. Vrch torty potrieš čokoládovou polevou. Prajem veľa úspechov pri realizácii.


  • katarina139, 29. novembra 2012 o 21:45
    dakujem, potom dam vediet, ci sa podarila plus ohlasy :-)


  • endzi, 29. novembra 2012 o 22:01
    tak dnes som ju upiekla zatial vyzera super,a snad aj bude chutit :)


  • endzi, 1. decembra 2012 o 18:54
    no konecne som ochutnala co som aj upiekla,torta bola vyborna a chutila aj mojmu mozno ,,buducemu zatkovi",vsetci ochutnali upeciem aj nabuduce diki za recept :)


  • abend, 1. decembra 2012 o 19:25
    @ endzi, teším sa s Tebou, že sa Ti torta vydarila a aj chutila. Prajem pekný večer :-)


  • katarina139, 6. decembra 2012 o 22:03
    vraj bola vynikajuca, tak dakujem za recept a kedze sa mi neuslo, tento vikend robim zas :-)


  • abend, 7. decembra 2012 o 15:45
    @katarina139 , si šikulka a myslím ,že upiecť dobrú tortu nie je až taká veda, najmä keď ju pečie človek s láskou.
    Prajem krásny advent.


  • katarina139, 7. decembra 2012 o 15:49
    ano dakujem, tiez si to myslim, ze hlavne z laskou...obcas torty peciem ale pred touto som mala respekt :-)


  • marijanka712, 9. decembra 2012 o 22:10
    @abend aj som podla tvojho receptu upiekla velmi dobre sa podarila , ale tiež na druhýkrát necám ju o 10 min menj v rúre alebo dám ešte nižšie teplotu tiež mi trocha zvrchu pritiahlo , ale na chuti to vôbec nebolo cítiť je vynikajúca šťavnata a ked pravdu poviem originál mi nikdy nechutil , ale táto ano preto ju doporučujem všetkým kto doterz váhal len doporučujem ju den dopredu piecť ako ju budete prekrajovať , aby bola dostatočne vychladnutá. tak ako katka písala nabudúce jú obohatím troch rumom do lekváru iste som ju nepiekla posledný krát .dakujem za recept


  • abend, 11. decembra 2012 o 16:28
    @marijanka712 , ďakujem, že si sa s Varecháčkami podelila o Tvoje skúsenosti s pečením Sacherky. Teší ma, že sa Ti vydarila a aj chutila.
    Prajem krásne vianoce.


  • mirka296, 16. decembra 2012 o 16:00
    dˇakujem za super recept. Tortu som piekla pre otca (diabetika), tak som cukor zamenila za dia cukor, miesto vanilkového cukru vanilkový struk a dia lekvár. Torta bola šťavnatá a všetci sme si pochutili.


  • martinap, 24. januára 2013 o 20:52
    práve ju pečiem,dala som do nej kvalitné horké čokolády,rozvoniava celý dom :) skúsim do džemu pridať trochu rumu :)


  • martinap, 26. januára 2013 o 16:30
    ďakujem za recept,rum som nedala,ale do horúceho marhuľového lekváru som "cvrkla" amaretta :) Bola úžasná,určite zopakujem :)


  • abend, 27. januára 2013 o 18:52
    @mirka269 @martinap ako vidím Sacherka sa vydarila viacerým šikovným "varecháčkam" mám z toho radosť,prajem veľa úspechov aj naďalej :-)


  • dodo46, 27. januára 2013 o 19:42
    existuje viac ako 600 zaručene pravých originálnych receptov na Sacherovu tortu. V mojej kuchárskej knihe z r. 1935 mám tiež ori-
    ginál recept, avšak tá je obdĺžniková. Pri pridávaní múky do snehu nepoužívať varešku, ale len zľahka metličkou vmiešať a teplotu držať
    pod 180° C lebo spadne a bude ťažká ako z olova.


  • silvia68, 1. februára 2013 o 16:26
    Tak tento recept je zaručene dobrý, veľakrát odskúšaný a všetkým ho vrelo odporúčam. Koľkokrát som ju piekla, vždy bola úžasná.Teplotu trúby si musí každý odsledovať a nastaviť.


  • ywett, 2. februára 2013 o 11:58
    @abend práve ju pečiem, ale chcem sa opýtať, lebo cesto som mala tuhšie, má to tak byť?...síce ako som pridala sneh, tak to už bolo lepšie. A mám plynovú rúru, tak ju budem piecť radšej pomaly, dúfam, že sa mi podarí :-) Dcérka bude mať zajtra 8 narodeniny a priala si Sacherovú tortu. Ja som ju piekla aj predtým, ale podľa iného receptu, tam sa dávalo kakao a olej a to mne nechutilo....myslím a podľa komentárov, čo tu čítam, že som si vybrala správne :-) Použila som kvalitnú čokoládu a už to krásne rozvoniava.

    Prajem krásny víkend, potom sa ešte ozvem!


  • ywett, 2. februára 2013 o 12:25
    ešte som zabudla....aký používaš lekvár?... myslím či hustý alebo redší, chcela by som použiť môj domáci, ale je redší » varecha.pravda.sk/recepty/marhulovy-dzem-fotorecept/30489...


  • abend, 2. februára 2013 o 16:53
    @ywett , lekvár domácí bude ten najlepší, nevadí, že je redší, nezabudni ho zohriať, aby lepšie vsiakol do cesta.Torta sa Ti určite vydarí, nie je to žiadna veda. Dcérke prajem všetko naj, naj, najlepšie k narodeninám a nech jej chutná Sacherka.


  • abend, 2. februára 2013 o 17:38
    @silvia68 , som rada že aj Ty máš dobré skúsenosti s touto Sacherkou.Mňa "oslovila" ihneď na prvýkrát, preto som aj dala recept na Varechu. Jedla som vraj originál Sacherku vo Viedni a vtedy som si povedala - ďakujem viackrát nemusím, ale tá "moja" teda podľa receptu ktorý som ja uviedla tak tá mi chutí.


  • ywett, 2. februára 2013 o 17:40
    @abend ďakujem za odpoveď a aj za gratuláciu, odovzdám :-) Korpus sa krásne vydaril, je aj pekne rovný, konečne sa mi v strede neprepadol a úžasne voňavý s tou čokoládou, ale už musím vydržať do zajtra, ináč by som sa už hneď ochutnala :-D ...kedže oslava bude zajtra, tak potom pošlem aj foto a napíšem či chutila :-)


  • ywett, 2. februára 2013 o 17:58
    korpus je aj krásne vysoký, mala som ho až po okraj formy a hlavne je rovný :-D...určite bude aj chutiť, už sa tešíme na zajtra...ďakujem za recept!







  • ywett, 2. februára 2013 o 18:00
    a ďakujem za radu, dám horúci lekvár...len ja neviem robiť pekné čokoládové polevy, to zas dopadne hi hi :-))...tak idem ju dokončiť


  • ethanel, 2. februára 2013 o 19:00
    @ywett ... Super hned by so zajtra prisiel na ochutnavku, no ta dialka nepusti :/


  • abend, 2. februára 2013 o 19:31
    @ywet GRATULUJEM, tak taký krásny korpus nedokážem urobiť. Alebo sa mi vyduje, alebo prepadne. Si macher, darmo, kto to umí umí, kto neumí čumí :-)


  • ywett, 4. februára 2013 o 17:33
    @ethanel @abend ďakujem :-)

    @abend ja ďakujem Tebe, za výborný recept, torta mala úspech, bola výborná a kedže Tvoj recept je už zaradený medzi naše obľúbené, tak veľmi rada (ak dovolíš?) by som si ho napísala aj na svoj blog, samozrejme, že autora uvediem Teba :-) Posielam aj fotky, ale polevy neviem tak krásne robiť a hlavne na torty nemám talent, tak na vrchu som len vidličkou spravila vzor...ale hlavne, že všetkým chutila :-D...to cesto je úžasné s chuťou čokolády a je vláčne, mňam














  • abend, 4. februára 2013 o 18:16
    @ywett za Tvoju prekráááásnu Sacherku Ti udeľujem rad Zlatej varešky.Na Tvojom blogu nemusí byť uvedené kto je "autor" receptu. Myslím,že to nie je podstatné, podstatné je, že všetkým chutila.


  • ywett, 4. februára 2013 o 18:29
    @abend si milá, ďakujem :-))...a vždy, ak sa inšpirujem podľa iného receptu, tak autora uvediem ;-)...ešte raz vďaka a prajem všetko dobré! :-)


  • ywett, 9. februára 2013 o 13:25
    @abend tento víkend ešte oslavujeme a tak pre veľký úspech som tvoju tortu piekla ešte raz :-)) Prajem pekný víkend a dneska si tento úžasný recept napíšem aj na svoj blog :-)







  • juvimail, 14. februára 2013 o 08:24
    Jaaaj, aj Vam sa dnes zmenil recept a to som chcela akurat dnes Vasu torticku piect:( Mohla by som Vas poprosit o suroviny a gramaz? Dakujem velmi vlemi pekne! Tuto torticku milujeme!


  • abend, 14. februára 2013 o 11:32
    @juvimail , nerozumiem celkom dobre Tvojmu mailu, prekontrolovala som portál Varecha a recept na Sacherku tam je .Ohlás sa ak ho nenájdeš napíšem Ti ho kompletne. Pekný deň :-)


  • 2010, 14. februára 2013 o 11:41
    @abend no ja len preco davas petrzlenovu vnat so sacherky?


  • juvimail, 14. februára 2013 o 11:44
    @abend recept je, ale varecha.sk bol pravdepodobne hacknuty a mnoho receptov zmenilo za noc ingrediencie...:( A myslim, ze ani chedar v tvojom povodnom recepte nebol:(Bola by som velmi velmi vdacna!


  • abend, 14. februára 2013 o 12:15
    @ 2010 @ juvimail, teraz sa mi objavil recept ktorý nie je recept na Sacherku. Neviem, kto sa podujal na takéto svinstvo a pletie recepty. Idem sa na to spýtať správcu domény. Recept na Sacherku:
    Suroviny:
    6 vajec, 21dkg masla, 21dkg cukor práškový, 21dkg čokoláda na varenie, 16,5dkg hladká múka, 2 bal. vanilk. cukor, 1/2 Prdopeč.
    Poleva
    10dkg čokolády na varenie, 5dkg maslo rozpustíme vo vodnom kúpeli.
    Postup na pečenie je zatiaš v poriadku.


  • havino, 14. februára 2013 o 12:33
    joj, vdaka @abend , idem si ho hned aj skopírovať, mala som ju v pláne o týžde piecť, vdaka


  • juvimail, 14. februára 2013 o 12:56
    @abend DAKUJEM VELMI PEKNE! Je naozaj VÝBORNÁ!!!!! :)


  • morza, 14. februára 2013 o 13:13
    Zemiaky, cibuľa ????


  • abend, 14. februára 2013 o 15:43
    @ morza prečítaj si moju odpoveď pre @ juvimal kde som napísala,že niekto zámerne kazí recepty, upozornila som na to aj redakciu Varechy. Teraz sú suroviny v recepte uvedené správne. Prečítaj si a uvidíš, žiadna cibuľa, žiadne zemiaky, veď je to totálna hlúposť.


  • abend, 14. februára 2013 o 15:45
    @havino , asi si budeme musieť vždy všetko o čo máme záujem skopírovať, no a potom aj upiecť.Prajem pekný deň :-)


  • violeta, 19. februára 2013 o 18:41
    Na Valentina som ju upiekla v tvare srdca, je to naozaj vyborny recept. Dakujem:-D


  • lubica13, 1. marca 2013 o 08:27
    naše sliepky sa potešili....


  • violeta, 1. marca 2013 o 08:39
    @lubica 13, co sa stalo? Ja som to nemyslela ironicky, ten rcp je naozaj vyborny, ja som ho mala ulozeny v KK, ale aj tu ho hned opravili, teraz ju budem robit znova priatelovi na narodeniny:-D


  • evicka72, 28. marca 2013 o 16:29
    Ďakujem za recept, bola skvelá. Moje deti si ju nevedeli vynachváliť. :)


  • endzi, 28. marca 2013 o 18:18
    tak ide sa zasa piect sacherka,pridu hostia na velku noc ,dufam ze bude chutit znova :) ,,zatko ,,sa velmi tesiii


  • brendykaq, 30. marca 2013 o 15:40
    vdaka za recept,je famozna!


  • linka, 2. mája 2013 o 14:18
    Raz som jedla sacherku v malej vinarnicke v BB velmi mi chutila. Ked som ju upiekla bola dost divna. Vsetci pisete o sacherke z Viedne, viete, ze Sacher sa narodil v Zeliezovciach? Skoda, ze to nevieme vyuzit tak ako Vieden.


  • elisticka, 28. júna 2013 o 12:24
    dnes som dorobila torticku podla teba dufam ze bude neveste chutit :-) dakujem za receptik :-)



  • abend, 28. júna 2013 o 17:52
    @elisticka , takú krásnu Sacherku ako si Ty upiekla sa mne nikdy nepodarilo vykúzliť. BLAHOŽELÁM :-)


  • elisticka, 29. júna 2013 o 21:27
    dakujem @abend aj za receptik a veru chutila vsetkym :-)


  • saska710, 29. júla 2013 o 19:44
    Super recept.... VELKE DAKUJEM :) :) :)


  • abend, 30. júla 2013 o 17:43
    @saska , som rada, že sa Ti torta vydarila a najmä že chutila. Mám radosť s Tebou.


  • elesta, 10. októbra 2013 o 10:19
    Ďakujem za recept, robila som ho v bezlepkovej verzii /zmenila som len múku / a aj tak sa výborne vydarila a chutila mňam. Manžel ju dostal na narodky.


  • rikinka33, 15. novembra 2013 o 14:26
    Sacherku som skúšala raz, asi pred 3 rokmi. Nebola zlá. Teraz som ju skúsila znova, ale bez polevy, no s poťahovanou hmotou. Ale vyjadrim sa k torte, k receptu. A veľmi krátko: super recept, omnoho lepší ako predtým čo som piekla, krásne sa mi upiekla, super chutila...odkladám si ho. Viac receptov so sacherkou skúšať nemusím. Dakujem veľmi pekne.
    » yummysweets-rikinka.blogspot.co.uk/2013/11/sacher.html...




  • abend, 18. novembra 2013 o 09:22
    rikinka, každá pozitívna reakcia na "moju" Sacherku ma vždy poteší aj keď ja nie som autor receptu, iba som posunula ďalej tento recept lebo aj v našej rodine sa ujal.
    Prajem veľa úspechov pri každom pečení...


  • rikinka33, 18. novembra 2013 o 23:20
    Milá abend, hrozne veľa receptov /a v podstate aj moje na blogu/ sú od niekoho. Ale beriem to tak, že som na túto sacherku natrafila u teba a tak ju budem aj brať - ako od teba :-). Aj ja prajem všetko dobré ...


  • ondrejl, 27. novembra 2013 o 19:01
    No tak som to skusil aj ja. Moj prvy kolac. doteraz som len varil. Ale zabudol som na vanilkovy cukor, pretoze niekde nieje spomenuty v postupe, iba v ingredienciach. tak sa mi zvysil (velky neporiadok na linke tak som ho zapotrosil). A este mi chyba gramaz vanilkoveho cukru a prasku do peciva, lebo som nasiel troch vyrobcov a kazdy mal inu gramaz. Uz to peciem v remoske tak uvidim ako sa podari, zatial tu krasne rozvoniava. Ale dakujem za recept, napisem si ho do mojho zosita.


  • zuzkec, 21. decembra 2013 o 11:55
    prosim vas, ake davate maslo?
    dakujem ;-)


  • abend, 26. decembra 2013 o 18:05
    @zuzkec , neviem či Ti to ešte pomôže, maslo dávam zásadne živočíšne, nie rastlinné. Odpovedám až dnes , nebola som doma a nemala som prístup na internet.


  • zuzkec, 2. januára 2014 o 11:15
    Ďakujem, robila som ju aj na Vianoce aj na Silvestra, perfektne sa podarila, všetkým chutila :-) Každému tento recept odporúčam ;-)


  • tinkulienka, 2. januára 2014 o 17:43
    Dnes som ju robila....vysla vyborne...je nadychana...vlacna....robila som ju v bezlepkovej verzii, super receptik


  • mamaoma, 19. januára 2014 o 20:28
    upiekla som ju pre tetu na 75. a bola super, mala len jednu chybu tete sa z nej neušlo. Odložila som ju v komore s tým, že keď zaspia vnúčatá tak ju tete odnesiem. Zamotala som sa. Keď konečne všetci spali šla som po tortu a bol tam len posledný malý kúsok. Tak som ju ochutnala aj ja ....chacha.... Tete som bola blahoželať bez torty ale povedala som jej, že bola výborná a keď ju opäť napečiem donesiem jej ochutnať. PS. Nemusela dlho čakať len 24 hod. vnúčatá ma ukecali aby som im ju znova upiekla. Dnes som ju spravila z duplovanej dávky na koláčový pekáč a ušlo sa trocha aj tete. Ešte raz ďakujem za fantastický recept


  • abend, 20. januára 2014 o 18:07
    @mamaoma , blahoželám, som rada,že aj Tebe sa tortička vydarila a všetkým chutila.


  • ywett, 1. februára 2014 o 19:37
    @abend , aj teraz som sa vrátila k tvojmu skvelému receptu :-) Zajtra bude dcérka oslavovať narodeniny a želala si aj tento rok jej obľúbenú Sacherovú...nemám talent na torty, ale s láskou som tortu pre moju dcérku upiekla a ešte raz, ďakujeme za výborný recept...prajem všetko dobré :-)






  • katka78, 7. februára 2014 o 00:43
    @abend ďakujem za recept, robila som sacherku podľa neho a bola výborná.




  • abend, 7. februára 2014 o 16:51
    @katka78 teším sa, že sa Ti tortička vydarila a mala úspech aj u konzumentov.


  • dagmarka1, 12. februára 2014 o 11:51
    vždy som chcela sacherku vyskusat ale az dnes naberam odvahu :) a nechcem byt za blbu ale do cesta pridavam rozotpenu cokoladu, tak sa chcme spytat klasicky stopenu s maslom nad parou ?


  • marcelle, 12. februára 2014 o 12:01
    @dagmarka1 , dovolím si odpovedať namiesto @Abend. Pridáš len čokoládu /bez masla/ roztopenú nad parou a mierne vychladnutú.


  • abend, 12. februára 2014 o 18:13
    @dagmarka1 , ospravedlňujem sa, že sa ozývam až teraz, bola som mimo domu a prístupu k internetu. Našťastie sa Ti ozvala marcelle, ktorá Ti dobre poradila, za čo som jej vďačná. Verím, že tortička sa Ti podarí a bude mať úspech.


  • abend, 12. februára 2014 o 18:16
    @marcelle , ĎAKUJEM, že si poradila dagmarka1 s otázkou s ktorou sa obrátila na mňa. K internetu som sa dostala pred chvíľou a tak moja odpoveď na jej otázku by bola prišla neskoro. Ešte raz vďaka.


  • marcelle, 12. februára 2014 o 19:15
    @abend , rado sa stalo. Snáď sa dagmarke torta podarí.


  • dagmarka1, 13. februára 2014 o 16:52
    Tak tortičku som urobila, no žial ma sklamala trúba.. jedna časť akurát druhá surová takže som ju musela dopekať a cesto nieje také lahodné :) ale chutiť chutí :D vyskúšam ešte na svojej rúre a potom uvidíme :)


  • abend, 13. februára 2014 o 18:42
    @dagmarka , to mi strááááášne ľúto, škoda času, peňazí za suroviny .Verím, že sa Ti na druhýkrát podarí.


  • daniela15, 15. februára 2014 o 22:35
    výborná sacherka, chutila mi oveľa viac ako viedenská, ale tam je to skôr o atmosfére ... len by ma ešte zaujímalo, v ktorej polohe rúry ju pečiete, ja mám mriežku na strednej a trochu mi ju pripálilo zhora, musela som orezať


  • abend, 16. februára 2014 o 18:42
    @daniela15 , pečiem tortičku tak ako Ty na strednej mriežke, keď zbadáš, že sa z vrchu viac pečie, treba ju prikryť alobalom.Som rada, že tortička mala úspech.


  • lepsejsa, 17. februára 2014 o 15:49
    bola vyborna, super recept


  • lepsejsa, 17. februára 2014 o 15:49
    bola vyborna, super recept


  • abend, 17. februára 2014 o 19:07
    @lepsejsa veľmi sa teším, že aj Tebe sa podarila a chutila.....


  • elro, 14. júna 2014 o 20:54
    aku cokoladu treba pouzit? Moze byt 52% alebo bude lepsia torta so 70% kvalitnou cokoladou?


  • elro, 14. júna 2014 o 21:08
    Este mi nie je jasne ci polevu treba dat na tortu na dalsi den alebo na vychladnutu tortu, vtedy ked natierame s marhulovym dzemom?


  • abend, 15. júna 2014 o 15:54
    @ elro, ospravedlňujem sa,že reagujem až dnes, bola som mimo dosahu internetu. Čokoláda čím je kvalitnejšia tým bude torta lepšia, polevu dávam na tortu keď lekvár vsiakne do cesta, nemusí to byť až na druhý deň. Prajem veľa úspechov pri realizácii.


  • toskana184, 24. júna 2014 o 19:48
    Mhmmm, vyborna mnamka, dakujem za tento uzasny recept, nielen dnesni Janovia si pochutili!!!! :)


  • jozka2, 23. júla 2014 o 02:14
    Piekla som Sacherku podla ineho udajne velmi dobreho receptu kolegini k narodeninam,cela pysna,ze je to sacherka aj decentne ako sa na Sacherku patri ozdobila,nooo,poviem vam,tak ako pisete bola tazka,tuha,ta cokolada ju uplne stiahla a ja nestastna,uplne zronena som si pol torty odniesla domov,vedela som,ze su tam najlepsie ingred.tak som si povedala,ze ju zjem,rano ku kavicke,ohriala som ju trochu/asi 18sec./ v mikrovlnke a lahoda a jemnost torty sa uplne rozvinula a nakoniec ju papkal aj moj manzel a dostala som od neho aj pochvalu lebo bola vyborna a nepresladena,/ani za svet som sa nepriznala ako som dopadla s nou na oslavach/,bola natreta marhulovym dzemom a poliata coko polevou.Podla Tvojho receptu vyskusam,mam navstevu z Viedne a budeme slavit 20 narodeniny,drzte mi palce nech sa vydari,urcite napisem ako to dopadlo.


  • jozka2, 23. júla 2014 o 20:23
    Ked som porovnala tvoj recept s mojim je tam to iste iba ja mam gramaz po 170g a ty po 210g,zeby tie bielky to urobili?Ja som ich vyslahala do tuha.No uvidime,ale pre istotu ju upeciem uz teraz kym sa deti vratia z vyletu,aby som mala istotu,ak sa podari druha bude na narodky.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Varecha 40/2014: Hus a kačka
Časopis Varecha v piatok 3. októbra v denníku Pravda.

Fernando Perez Arellano: Šéfkuchár a majiteľ najlepšej reštaurácia na ostrove Malorka
Srší energiou a nešetrí slovami. Pracoval v najlepších európskych reštauráciách, až nakoniec založil svoju.

Bôčik na čiernom pive
Strýko Milan prežil takmer celý svoj život v Sudoměriciach. Len kúsok od dnešných slovenských hraníc, len dve míle od Skalice.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 40/2014: Hus a kačka Hus a kačka
Časopis Varecha v piatok 3. októbra v denníku Pravda.


TOPlist