Sacherova torta

abendAbend, 65 ročná žena, Bratislava, 15. marca 2010 11:03
Ďalšie jej recepty »

Sacherova tortaFoto: andys

Vyskúšala som rôzne recepty na takúto tortu, ale tento je 100%. Recept pochádza z Viedne, od takmer 100 ročnej viedenčanky, mám ho vyskúšaný, nikdy ma nesklamal a na tejto "Sacherke" by si určite pochutila aj cisárovná Sisi. Pripravujem ju vždy keď čakám návštevy- fajnšmekerov. Za fotku ďakujeme @andys :-)

16
porcií
30 min
príprava
60 min
na 180 °C

Suroviny

6 ks
21 dkg
21 dkg
21 dkg
16,5 dkg
2 ks
1/2 balíčka
10 dkg
5 dkg

Postup prípravy

  1. 1

    Maslo + cukor + žĺtky vymiešame do penista, pridáme roztopenú, nie horúcu čokoládu, zamiešame, na záver pridáme preosiatu múku do ktorej sme zamiešali PRDOPEČ t.j prášok do pečiva. Na záver pridáme nie veľmi pevný sneh zo 6 bielkov.Tortovú formu ( 24 cm) nevymazávam, používam papier na pečenie. Treba ho iba na dno formy. Do takto pripravenej tortovej formy nalejeme zmes a vo vyhriatej rúre pečieme 1hod. pri 180 st.Potom rúru vypneme a necháme tortu ešte 10 min. v rúre.

  2. 2

    Upečenú vychladnutú tortu rozrežeme na 3 diely. Dva diely natrieme horúcim marhuľovým lekvárom a necháme do druhého dňa odpočívať.

  3. 3

    Vrch torty potrieme čokoládovou polevou ktorú pripravíme z 10 dkg. čokolády a 5dkg masla, rozpustíme vo vodnom kúpeli , pozor nesmie to prejsť varom.

ohodnoť recept:
Hlasovalo 31 ľudí (4,4 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist