Jablkovo-špaldový koláčik
Autor receptu: paploska
Tento jednoduchý recept som si upravila podľa potreby a pšeničnú múku vždy
nahrádzam špaldovou. Namiesto váhy som použila 2,5 dcl hrnček.
40 porcií |
25 minút príprava |
35 minút na 180 °C |
Postup
- Žĺtka oddelíme od bielkov a vyšľaháme s cukrom. Pridáme olej, múku, posekané orechy, čokoládu, sódu, škoricu a nahrubo postrúhané jablká. Na cesto si pripravte väčšiu nádobu, bude ho dosť :-)
- Bielka vyšľaháme a nakoniec opatrne pridáme do zmesy. Cesto vylejeme do vymasteného a múkou vysypaného vyššieho pekáča. Pečieme 35 - 40 min. v rúre vyhriatej na 180 st.
- Koláč môžete v závere potrieť marhuľovým lekvárom a posypať hroznovým cukrom (používam namiesto práškového) Ja ho ničím nezdokonaľujem, len pre foto som ho pocukrovala. :-)