Jablkovo-škoricové rezy
Foto: valina
Svieži jablkový zákusok s vôňou škorice.
44
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
30 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
5 ks |
|
150 g |
|
150 ml |
|
150 ml |
|
250 g |
|
1 bal. |
|
(na potretie korpusu) |
|
Jablková plnka: | |
1,2 kg očistené |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
2 PL (podľa sladkosti jabĺk) |
|
2 bal. |
|
50 ml |
|
Mascarpone krém: | |
500 ml |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
500 g |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Žĺtky s cukrom vyšľaháme, pridáme olej, vodu, múku premiešanú s práškom do pečiva a nakoniec zľahka primiešame sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto dáme na plech (30x40 cm) a pečieme 30 minút pri 200 °C. Upečený korpus potrieme Nutellou.
- 2
Jablká očistíme, nakrájame na plátky s podusíme spolu s cukrom do mäkka. Potom ich rozmixujeme, dáme naspäť na sporák a prilejeme Zlaté klasy rozmiešané vo vode. Vychladnutú plnku navrstvíme na korpus.
- 3
So smotany a stužovača vyšľaháme šľahačku a pomaly vmiešame mascarpone a vanilkový cukor. Krém natrieme na stuhnutú jablkovú plnku a zákusok ozdobíme škoricou.
Tiež jablkový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
určite sa Ti podaria je to veľmi jednoduchý recept držím palce